注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

品茗,设计的快乐

坚持不仅仅是一种习惯,更是一种人生准则。

 
 
 

日志

 
 
关于我

从事智能建筑系统方案、设计规划(包括方案创意、初步设计、深化施工图设计),已完成设计作品:廊坊(香港)嘉仕丽数码、北京奥体中心、内蒙古体育馆、内蒙古广播电视传媒信息大楼、内蒙古博源大酒店、内蒙古电子信息职业技术学院等. 资料共享:http://yunpan.cn/cfYFAHYabFBQ4 (提取码:41fa) 楼宇自控资料:http://yunpan.cn/cfYFHxd7jcMLR (提取码:dd78)

网易考拉推荐

E3 House  

2012-11-12 19:47:27|  分类: 室内设计 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |
E3 House - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
设计:Natalie Dionne Architecte,蒙特利尔,魁北克,加拿大
摄制:Marc Cramer
关键词:建筑、住宅、室内设计
编辑:午夜天使

      受现代主义建筑师阿道夫.路斯影响——相互关联的持续空间,房间,大厅,露台... 每一个空间都需要一个不同的高度... 这些空间的连接,使得上升和下降不仅不明显。
       E3住宅——因是围绕建筑物的横截面就像一个大写的E,通过交叉楼梯连接到下一层平面。每一个生活的空间是在一个单独的平面。

       外部几何形状的住宅是一个简单的六面体,在墙壁的东,西两侧设置了落地门窗,并根据一天中的时间和季节,调节百叶窗进行室内温度调节。一个多层次的房子的设计灵感,高12米的中庭顶部带有天窗,让自然光线穿透,作为室内的主要的采光光源,并将房子分割为2个部分,正面和背面的楼梯两侧的交错链接不同层次。


E3 House - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
E3 House - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
E3 House - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
E3 House - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
E3 House - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
E3 House - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
E3 House - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
E3 House - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
E3 House - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
E3 House - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
E3 House - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
E3 House - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
E3 House - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
E3 House - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
E3 House - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
E3 House - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
E3 House - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
E3 House - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
E3 House - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
E3 House - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
E3 House - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐

侧剖图
 E3 House by Natalie Dionne Architecte:
“The E3 House gets its name because Natalie Dionne Architecte, the husband-and-wife team of Natalie Dionne and Martin Laneuville, organized the design in cross-section, using a strategy that recalls modernist Viennese architect Adolf Loos’s influential Raumplan, with its staggered rooms and fluid transitions between floors.
The E3 House is located in a bustling neighbourhood near the very popular Jean-Talon Market in Montreal. It was designed for a family with a deep attachment to the neighbourhood; the parents work in theatre, film, and television, and the children are young adults.
The exterior geometry of the residence is a simple parallelepiped defined by two largely fenestrated walls on the east and west sides and party walls to the north and south. The orientation of the lot inspired the design of a multi-level house that enables natural light to penetrate. The floors are staggered on either side of the 12-metre-high central atrium that divides the house into two volumes, front and back; a staircase, topped with a skylight, links the different levels.
The large windows situated at both ends of the house and the central skylight allow the sun to reach deep into the interior to create ever-changing plays of natural light and shadow. Thus, the interior environment modulates according to the time of day and the season. Large wooden shutters slide in front of the windows in each room to filter the light at dawn and sunset. To ensure natural ventilation, the windows are facing each other and they all open, as do those in the skylight. The shutters also protect the house from summer heat.
The house is called E3 because it is organized around the cross section of the building. The cross-sectional drawing resembles a capital E linked to a backward E by the intersecting staircase. Each living space and room is on a separate level. The staircase links the six rooms in the house, leading ultimately to a mezzanine studio and a terrace with a view of iconic Mount Royal. On the other side, the skylight looks out on a green roof system, where a small field of lavender will be planted.
The bedrooms open onto the central space through wide pivoting or sliding doors, which expand the space, allow light to enter, and create a depth of perspectives. When the doors are closed, the space is withdrawn, allowing for isolation, privacy, and contemplation.
The volume is structured by integrated architectural elements and finishes that contribute a graphical and sculptural quality to the space. The central staircase, light and airy, and the impressive kitchen island both feature steel and walnut. Cabinets, wardrobes and storage spaces, made with maple-veneer plywood, are vertically arranged to create multi- functional, multi- level monoliths. Outside, marine-grade plywood stained to a dark espresso colour lines the walls and ceilings of large alcoves to mark both front and back entrances. The project’s program includes a code of materials with simple, repetitive colours: polished concrete, natural steel, wood and blue tiles. The interplay of these materials creates stunning graphical compositions that resemble abstract paintings.”
  评论这张
 
阅读(209)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017