注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

品茗,设计的快乐

坚持不仅仅是一种习惯,更是一种人生准则。

 
 
 

日志

 
 
关于我

从事智能建筑系统方案、设计规划(包括方案创意、初步设计、深化施工图设计),已完成设计作品:廊坊(香港)嘉仕丽数码、北京奥体中心、内蒙古体育馆、内蒙古广播电视传媒信息大楼、内蒙古博源大酒店、内蒙古电子信息职业技术学院等. 资料共享:http://yunpan.cn/cfYFAHYabFBQ4 (提取码:41fa) 楼宇自控资料:http://yunpan.cn/cfYFHxd7jcMLR (提取码:dd78)

网易考拉推荐

Head Road 1816——大道1816号  

2012-11-16 12:02:11|  分类: 建筑设计 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |
Head Road 1816——大道1816号 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐

设计:SAOTA
摄制: Adam Letch
关键词:南非开普敦,当代建筑,玻璃幕墙,全景,SAOTA
编辑:午夜天使

     开放巧妙的空间设计,推拉门被巧妙地赋予了不同功能——遮阳(兼容保护隐私)、采光、开放。生活区设置成无缝连接的花园,大胆的现代感的线条和延长空间。虽然室内设计师意图延续建筑的巧妙构思,但在处理宽大空间与室内使用功能上却出现了阻碍和分歧,尤其是在一楼客厅与餐厅的处理细节上,意图采用开放来模糊两者间的功能划分,而采用强调灯光和地毯来强调功能的区别,但却在一步之遥再次设置一个客厅。同样在三楼的主卫区浴室的给水管存在同样的问题忽视了设计的完整性和人性化多少有些遗憾!但不影响整个建筑带给我们艺术感官上的冲击建筑设计巧妙的创意设计。
 
Head Road 1816——大道1816号 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Head Road 1816——大道1816号 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Head Road 1816——大道1816号 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Head Road 1816——大道1816号 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Head Road 1816——大道1816号 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Head Road 1816——大道1816号 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
餐厅、客厅
Head Road 1816——大道1816号 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Head Road 1816——大道1816号 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Head Road 1816——大道1816号 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Head Road 1816——大道1816号 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Head Road 1816——大道1816号 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Head Road 1816——大道1816号 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Head Road 1816——大道1816号 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 洗浴间
Head Road 1816——大道1816号 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Head Road 1816——大道1816号 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Head Road 1816——大道1816号 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Head Road 1816——大道1816号 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Head Road 1816——大道1816号 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Head Road 1816——大道1816号 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 平面图
Head Road 1816——大道1816号 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Head Road 1816——大道1816号 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Head Road 1816——大道1816号 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Head Road 1816——大道1816号 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 立面图

Head Road 1816——大道1816号 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
侧剖图

 Head Road 1816 by SAOTA:
“The clients required a four bedroom home for their young family, the design of which had to encapsulate all the qualities of luxury open-plan living while still providing a homely environment.
The practicalities of the site – steepness and town planning restrictions – were key initial drivers in determining the parameters available. The narrow proportion of the property also necessitated the careful consideration of privacy and bedroom accommodation, which is set back from the street or suitably screened.
Effort was put into capitalising on views to the rear onto Lions Head as well as across Sea Point and the Atlantic Seaboard. There is a clear vertical distinction between the living and bedroom accommodation. With young children, the bedrooms needed to be in close proximity to each other and to the parents thus a securable ‘family only’ portion of the home was a result. The upper-most level accommodates the master bedroom; a generous open-plan space inclusive of a dressing area and en suite bathroom. From the entrance a timber staircase accesses the primary living and entertainment area. The living areas are arranged to allow seamless connection to the garden, covered terrace and pool. Level changes, the ceiling plane and sliding doors subtly define this versatile space.
The language of the house reflects bold contemporary lines and extended planes, but the introduction of timber has softened and blurred this distinction. The tactile qualities of timber and the way it is used activate the senses – the sound and smell of the hardwood timber underfoot on the staircase sets a tone on entering the house. Screening elements ensuring privacy have become an integral component of the aesthetic. The juxtaposition of solid mass to large expanses of transparency is transitioned with semi-transparent slatted screens and shutters. The architectural language takes its cues from a Spanish approach to simple cubic volumes with punctured openings and planar walls that open up to create generous ocean views.
Such a narrow, steep site often compromises the final outcome but here, with the seamless connection of indoor and outdoor spaces, the heart of the house was successfully extended from boundary to boundary.”
  评论这张
 
相关小组: 建筑设计苑
阅读(370)| 评论(1)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017