注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

品茗,设计的快乐

坚持不仅仅是一种习惯,更是一种人生准则。

 
 
 

日志

 
 
关于我

从事智能建筑系统方案、设计规划(包括方案创意、初步设计、深化施工图设计),已完成设计作品:廊坊(香港)嘉仕丽数码、北京奥体中心、内蒙古体育馆、内蒙古广播电视传媒信息大楼、内蒙古博源大酒店、内蒙古电子信息职业技术学院等. 资料共享:http://yunpan.cn/cfYFAHYabFBQ4 (提取码:41fa) 楼宇自控资料:http://yunpan.cn/cfYFHxd7jcMLR (提取码:dd78)

网易考拉推荐

House WR  

2012-11-05 18:19:24|  分类: 可持续建筑设计 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |
House WR - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐

设计: Niko Wauters、Flemish Braban、比利时
摄制:Liesbeth Goetschalckx, Ynje Degraeve, Niko Wauters
关键词:建筑、住宅、LED、室内设计、自住、生态
编辑:午夜天使

比利时建筑师 Niko Wauters of Schellen Architecten设计自己家房子。完成2011,180平方米,两层。

      经过细致的设计,建筑使用很少的能量。良好的气密和保温结构,几乎是零能耗。即使是在冬季加热所需能量,采用地热采暖系统和太阳能电池板,所有产生的热量被重用(即使从废水的热量)室内装饰灯都是LED的。

House WR - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
House WR - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
House WR - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
House WR - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
House WR - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
House WR - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
House WR - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
House WR - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
House WR - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
House WR - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
House WR - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
House WR - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
House WR - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
House WR - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
House WR - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
House WR - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
House WR - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
House WR - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
House WR - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
House WR - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
House WR - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐

原文:
 Belgian architect Niko Wauters of Schellen Architecten has designed the House WR for his own family.
Completed in 2011, this 1,929 square foot, two story, contemporary home is located in Keerbergen, a city in he Belgian province of Flemish Brabant.
House WR by Niko Wauters:
“Architect Niko Wauters designed this minimalistic low-energy family home. He is one of the leading architects at Schellen Architecten.
This spacious home was designed on a small plot (8 acres), and is designed around contrasts. Open to the sun & the garden, but closed to the street & the north.
The black volume on the ground-floor contains the living areas, all connected but visual separated. The night part is located on the upper floor in the semi-floating white volume.
Through pivotating glass doors & skylights, daylight illuminates the whole home. At night, the moon is a subtle night light in the upper corridor.
Because of its well thought design, this home uses little energy. Air-tight & well insulated, this home loses almost no energy. The small amount of energy necessary for heating the home during winter, is produced by a geothermal heathpump and solar panels.
Most of the interior lights are LED’s. All produced heat is reused (even heat from waste-water).
This project shows that low energy design & minimalistic architecture can go hand in hand.”
  评论这张
 
相关小组: 建筑设计苑
阅读(287)| 评论(1)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017