注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

品茗,设计的快乐

坚持不仅仅是一种习惯,更是一种人生准则。

 
 
 

日志

 
 
关于我

从事智能建筑系统方案、设计规划(包括方案创意、初步设计、深化施工图设计),已完成设计作品:廊坊(香港)嘉仕丽数码、北京奥体中心、内蒙古体育馆、内蒙古广播电视传媒信息大楼、内蒙古博源大酒店、内蒙古电子信息职业技术学院等. 资料共享:http://yunpan.cn/cfYFAHYabFBQ4 (提取码:41fa) 楼宇自控资料:http://yunpan.cn/cfYFHxd7jcMLR (提取码:dd78)

网易考拉推荐

Skycourt House  

2012-11-08 18:48:14|  分类: 建筑设计 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |
Skycourt House - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
设计:Keiji Ashizawa Design
摄制:Takumi Ota
关键词:住宅,室内设计,园林绿化,重??建


Skycourt House - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Skycourt House - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Skycourt House - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Skycourt House - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Skycourt House - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Skycourt House - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Skycourt House - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Skycourt House - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Skycourt House - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Skycourt House - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Skycourt House - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Skycourt House - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐

Skycourt House by Keiji Ashizawa Design:
“SKYCOURT is an ambitious renovation project that involved transforming a Japan bubble era house into a modern home connected to the city and the sunlight. The house is located in a quiet residential area, a couple of blocks away from Tokyo’s business district. The original house plan was a dated two storey house with cramped bedrooms, small windows with no indoor/outdoor flow.
The clients, a working couple with two children, wanted to maximize the living space, create a backyard with privacy and develop a structure flooded with light. As the original house was part of a set of twin houses, the clients also wanted to decorate the facade in order to severe the link with the sibling. These requirements demanded bold renovations. Remodeling in Japan is a relatively recent phenomenon.
The average life-span of a building is less than 20 years, even less for central Tokyo. Building authorities are very reluctant to allow any alterations in structure (in part due to Japan’s earthquake standards) and are often only convinced after extensive negotiations and complete re-analysis of the structure. Every successful renovation project requires the clients and architect to first recognize the positive characteristics of the existing space.
In this case it was helpful that the clients lived in the old structure for one month to add their real life experiences to the design process. Achieving the client’s goals within the constraints of the building required a number of key changes: A new tent structure was placed on the top of the building thereby creating a new third-story with outside deck. Light was added in abundance by opening the south of the house and punching a courtyard out of the roof.
To further capitalize on these changes, the order of the house was reversed so that the living, dining and kitchen were shifted to the upper floors thereby giving those areas access to even more light. A serene family area was created on the first floor by placing the bedrooms and family bathroom on the first floor and connecting the master bedroom to a Japanese style garden.
The privacy of the bedrooms and garden was further ensured by erecting a 2-story louver fence on the south border. A quiet office and guest room were installed in the basement. One of the key features of Sky Court is the melding of indoor and outdoor spaces.?On the second floor the new internal courtyard serves as a separator between the kitchen and living room while ensuring visual connection from that floor to the roof-top terrace. Similarly, the lounge on the third floor connects to the outdoor deck and opens to the view of Tokyo’s skyscrapers that dazzle at night.
Another important feature of the project is the creation of unusual volume. The hole punched through the roof creates a heart-like space in the center of the house that opens to the sky. The new top floor (where the airconditioning units used to be) was one of the few places where old space did not have to be recycled and, as a result, the angular roof cap is juxtaposed against the existing straight walls.
After the completion of the renovation project we had the chance to visit the home a number of times and were struck by how the alterations matched the clients?f lifestyle even more than anyone could have imagined. The house was lovingly given a name: The COURT that was created during the renovation bathes the home with soft light and allows its occupants to gaze at the SKY. The answer to the clients demands, a light filled home where one can feel connected and yet away from the city, is the definition of SKY COURT.”

Skycourt House - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Skycourt House - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 

Skycourt House - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Skycourt House - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Skycourt House - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐

 Skycourt House - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
  评论这张
 
相关小组: 建筑设计苑
阅读(342)| 评论(2)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017