注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

品茗,设计的快乐

坚持不仅仅是一种习惯,更是一种人生准则。

 
 
 

日志

 
 
关于我

从事智能建筑系统方案、设计规划(包括方案创意、初步设计、深化施工图设计),已完成设计作品:廊坊(香港)嘉仕丽数码、北京奥体中心、内蒙古体育馆、内蒙古广播电视传媒信息大楼、内蒙古博源大酒店、内蒙古电子信息职业技术学院等. 资料共享:http://yunpan.cn/cfYFAHYabFBQ4 (提取码:41fa) 楼宇自控资料:http://yunpan.cn/cfYFHxd7jcMLR (提取码:dd78)

网易考拉推荐

Shakin Stevens House  

2012-12-07 11:58:52|  分类: 室内设计 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |
Shakin Stevens House - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐

设计:Matt Gibson Architecture + Design
拍摄: Shannon McGrath
标签:悬臂式,现代住宅,玻璃幕墙,墨尔本,维多利亚,维多利亚时代的排屋

Shakin Stevens House - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Shakin Stevens House - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Shakin Stevens House - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Shakin Stevens House - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Shakin Stevens House - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Shakin Stevens House - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Shakin Stevens House - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Shakin Stevens House - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Shakin Stevens House - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Shakin Stevens House - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Shakin Stevens House - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Shakin Stevens House - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Shakin Stevens House - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Shakin Stevens House - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Shakin Stevens House by Matt Gibson Architecture + Design:
“The conceptual drive for the interior of this house is largely in response to a brief which crystallised into a need to be connected with ‘green’ space. Beyond the heritage front the project wanted to not necessarily increase floor area but to increase amenity. To make spaces feel bigger, more functional, to be light filled, and to visually extend & borrow from within and beyond the site.
‘Shakin Stevens’ is not only about a coloured front door but the experience of what’s beyond it. Conceptually beyond this green door, there are no doors; the newer space is about flow and continuity where delineation of space is soft and less finite than expected from the street. In a clear formal idea the rear composes 3 extruded white cubes that look essentially like they have been let go, landing like dice randomly on top of each other next to a Victorian ‘monopoly’) house. The 3 cubes, as with the existing villa, are composed so as to be immediately deciphered internally or externally and in clear programmatic zones all house different functions. The cubes which are opened at their ends (or sides where required) are utilised as devices to orchestrate views to green elements within the structure and to greenery within or beyond the site.
The client requested a predominantly white interior with a feature highlight colour. Green became an obvious choice, working in combination with the proximity of the garden. The green spaces within and beyond the site became the focus with the white cubes acting as lens for these events – effectively assisting in bringing the green inside and dissolving barriers of enclosure. In this way interior, exterior, landscape & old and new – through colour – all inform each other with equal importance.
‘Shakin Stevens’ utilises many ESD principles – retention of existing structure, orientation and configuration of new works, sun protection (eaves), exposed thermal mass, passive temperature regulation, low embodied energy construction techniques & materials, structural depth within walls for mass bulk insulation with R values, insulation of entire existing dwelling (floor, walls, ceiling), use of recycled timber flooring/decking. A grey water system, 2 side water storage tanks, fake grass & ‘succulent’ planting temper water usage whilst providing intrinsic features of the colour scheme. Beyond these this project is about providing a future robustness, better utilisation of amenity and a more fuller embracing of its urban condition. They have borrowed what was previously laying dormant within and beyond their walls. This new layout provides for a sustainable model of space/s that can sustain user types (a couple, 2 couples, a family with teenagers, guests) through separation of sleeping zones about a flexible living zone that they can upsize (externally). This project embraces it’s ‘green-ness’. Colour was a vital strategy in adding glow and clarity to this expression on a number of levels.”
  评论这张
 
相关小组: 建筑设计苑
阅读(286)| 评论(4)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017