注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

品茗,设计的快乐

坚持不仅仅是一种习惯,更是一种人生准则。

 
 
 

日志

 
 
关于我

从事智能建筑系统方案、设计规划(包括方案创意、初步设计、深化施工图设计),已完成设计作品:廊坊(香港)嘉仕丽数码、北京奥体中心、内蒙古体育馆、内蒙古广播电视传媒信息大楼、内蒙古博源大酒店、内蒙古电子信息职业技术学院等. 资料共享:http://yunpan.cn/cfYFAHYabFBQ4 (提取码:41fa) 楼宇自控资料:http://yunpan.cn/cfYFHxd7jcMLR (提取码:dd78)

网易考拉推荐
GACHA精选

Vertical Loft ——垂直阁楼  

2012-10-13 15:41:30|  分类: 室内设计 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

vertical loft - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐

设计: shift architecture urbanism, rotterdam, the netherlands
摄制:rene de wit
地点:阿姆斯特丹、荷兰
关键词:建筑、室内设计、模块化、开放、功能化、改建工程
编辑:午夜天使

      完成的室内装修,使业主通过地板的颜色变换定义居室空间的用途属性。充分利用狭窄的空间以工业框架开放的概念构思的住宅设计进入住宅即可看到背面的岛型厨房和餐厅空间。裸露的红砖、 水泥地板和钢楼梯保持工业美学,到自定义的岛型厨房和照明。通过一个夸张的大尺寸的搁架单元的设计,有效的将公共和私人沿宽度的空间分开。 

vertical loft - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
混凝土岛式厨房

      模块化的系统,从地面到三楼开放的空间。在生理和视觉上通过地板对比将工作和娱乐区分开。办公区的地面采用灰色的聚氨酯地坪漆,生活娱乐区则采用独特的核桃木地板。狭窄的走廊通向卫生间。

      设计师不仅仅充分的利用一层和二层钢制梯的走向,将墙体侧立空间设计成一个具备存储家电产品,书籍和服装等多功能的存储间和独特的展示空间,而且钢制梯的垂直循环提供开放的对角的空间和取代原来的房子中间墙。将顶楼设计成一个具有步入式衣橱的的卧室。

vertical loft - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
vertical loft - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
vertical loft - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐


vertical loft - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
vertical loft - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 从开放办公室 (左) 视图                    从生活空间 (右) 视图 
vertical loft - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
(左) 原始砖墙                  (右) 卧室 

vertical loft - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
钢楼梯
vertical loft - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 地理位置
vertical loft - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 立面图
vertical loft - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 平面图
vertical loft - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
侧剖图 

原文:
dutch firm shift architecture urbanism has sent us images of their recently completed project 'vertical loft', located in the center of rotterdam, netherlands.the renovation of this dwelling is part of an experiment initiated by the municipality to revitalize old and neglected pre-war buildings situated in the urban core. the interior was completed gutted allowing the homeowners a fresh palette to transform the space into a customized home.taking advantage of the narrow and industrial frame an open concept was conceived for the residence.

the main level features the kitchen and dining space which opens onto the back patio. the exposed brick, concrete flooring and steel stairway   maintain an industrial aesthetic which continues into the custom island and lighting. a large over-sized shelving unit is positioned along the width of the space separating the public and private areas in the household. 

 the modular system travels from the ground level to the third floor piercing the space with its distinct walnut finish.it separates the second floor both physically and visually while the contrasting flooring distinguishes the areas of work and  relaxation.
covered in a polyurethane surface, the office area is recognizable through its green attribute while the living room has a parquet pattern. the narrow hallway leads one to the separated water closets. 

measuring 10 by 9 meters in length the unit integrates separate characteristics into one singular piece providing storage options  for appliances, books and clothing. its vertical circulation provides diagonal views of the space and replaces the load bearing middle wall of the original house. on the top floor the millwork transforms into a walk-in closet for the separate bedrooms. 
  评论这张
 
阅读(452)| 评论(3)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017