注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

品茗,设计的快乐

坚持不仅仅是一种习惯,更是一种人生准则。

 
 
 

日志

 
 
关于我

从事智能建筑系统方案、设计规划(包括方案创意、初步设计、深化施工图设计),已完成设计作品:廊坊(香港)嘉仕丽数码、北京奥体中心、内蒙古体育馆、内蒙古广播电视传媒信息大楼、内蒙古博源大酒店、内蒙古电子信息职业技术学院等. 资料共享:http://yunpan.cn/cfYFAHYabFBQ4 (提取码:41fa) 楼宇自控资料:http://yunpan.cn/cfYFHxd7jcMLR (提取码:dd78)

网易考拉推荐

CLF Houses  

2012-10-28 14:24:44|  分类: 建筑设计 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |
CLF Houses - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐

设计师:Estudio BaBO
关键词:建筑、住宅
编辑:午夜天使

     该项目位于一块沿低密度住宅街附近的“El Once”,约400米的主大道的乡间别墅。尽管有其明显的中心位置,有一个占主导地位的小孤立和对齐单亲家庭的房子,空的“城市”的情节和大型私人性质。除了这些特点,你会发现压缩的瓦砾的街道,没有人行道,城市家具和光分和大量的树木,使该地区的一个非结构化和开朗的性格。最近的变化,规定了改变这种状况。我们的目标是实现更高密度的区域,不打算创造一个城市的街段,鼓励建设新的一排房子。这一变化是一个非常严格的一套规则的选择方面的材料,利用颜色的外观和角度的屋顶
CLF Houses - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
      任务是设计和建造三个单位的一排房子,每一个两层。该项目包括一间客厅,餐厅,厨房,卫生间,洗衣房一楼,两间卧室和一个完整的浴室在楼上。在每一个单位,以丰富的视觉连接,并打开一楼的庭院注册成立。它也允许一个解决方案,在满足项目的程序和规定的高度。的决定也采取步骤线性释放双方的庭院之一的单位。这些操作保证了更大,更均匀的自然采光的单位和允许的项目和其周围的环境,以最小化的视觉冲击力。间接实现在花园里扩展更多的隐私,并控制从客厅的视觉效果。容积被铰接项目应被理解为一个单元。屋顶的倾斜面的单元链接在一起,并因此理解为墙壁。
CLF Houses - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
CLF Houses - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
所有的三间房子都采用松木框架和木制的墙壁,只有屋顶是金属的。 
CLF Houses - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
CLF Houses - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
CLF Houses - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐

等轴测图 
CLF Houses - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
CLF Houses - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐

 平面图
CLF Houses - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐

侧剖图
来自设计师的描述:
One of the challenges presented was to build the whole project entirely of wood, including the structure and all enclosures and finishes. Despite the profusion of wood as a material in the south of Argentina, the lack of specialized knowledge and of a specialized industry narrow its uses to isolated structural elements and interior and exterior finishes, often presenting pathologies caused by their poor implementation. An integral system used in Norway based on the indications and experience of the “Norges Byggforskningsinstitutt” (Research Institute of the Construction of Norway) was chosen for the project. The system was adapted to the climatic (higher temperatures, more intense rain, less accumulation of snow), the physical (need for calculating seismic proof structures, different types and quality of wood) and human (unskilled labor, need to assemble a workshop under construction) reality of Argentina.
he system is based on a structure entirely made of wood which extends to its wooden finished facade. Between the layers a contiguous, controlled air chamber the constant ventilation of the wood is guaranteed, keeping it from rotting, prolonging exponentially the life of the project and the materials. The system also ensures a continuous and substantial layer of insulation, avoiding any cold bridges and providing high interior comfort and energy saving. The windows are solved with double glazing. The heating in the project is solved with a combination of a radiant floor and a strategically located, high-performance salamander. The material palette and colors are reduced to a minimum of black, white, wood and metal. The facade is made of cypress painted black and the separation of the planks is based on the module of the metal plate covering the roof. All interior walls are white, the floors are made in black granite on the ground floor and parquet made of cypress on the upper floor. All the rest of the woodwork is made in natural cypress.
The objective was to analyze and understand the potential of this type of program and the different typologies regarding their placement and appropriation of the land and the resolution of the spatial relationship established between the different units. The approach to the materialization of the project from the details and from the adaptation of a constructive system borrowed from a different background was a unique consequence of the desire to use local materials. For this the application of the system on the site had to be carefully considered in order to be able to transcend the abstraction of our drawn intentions.

     提出的挑战之一是建立完全的木材,包括结构和所有机箱和完成整个项目。在项目所在地的阿根廷南部,有着丰富的木材作为主要材料,从结构和内部和外部装饰,但在阿根廷缺乏专门知识和相关的木构造建造行业,最终会导致设计的执行不力。为此想到了一个不可分割的系统,用于在挪威的“挪威建设研究院”的设计、施工的经验的项目。该系统适应气候强,物理特性好,不同的类型和质量的木材和无需专业培训。系统是基于在结构上完全由木材,延伸到它的木成品外观。层与层之间是保证一个连续的,控制空气室中,需要经常通风以杜绝木材腐烂,延长材料的使用寿命。该系统还添加了大量的可持续的保温材料和双层玻璃的窗户,避免冷桥、热量损耗和提供较高的室内舒适度和节能。在项目中采用了地板辐射和高性能的外墙材料。材料颜色被减少到最低限度,黑,白,木材和金属。门面的柏树漆成黑色和木板的分离是基于在金属板的模块,覆盖屋顶。所有内部墙壁是白色的,一层地板采用由黑色花岗岩地板砖和实木复合地板,铺设的地板。二层采用柏树木工地板。
    

类型:联排住宅
建筑师:Estudio BaBO
设计团队:Francisco Kocourek, Francesc Planas Penadés, Marit Haugen Stabell
合作:Marcos Buceta
建设:Arq. Francisco P. Kocourek
结构: Ing. Julio C. Pacini
地点:乡间别墅,neuqué,阿根廷
用地面积:1040平方米
建筑面积:310平方米
项目年份:2009年
建造年份:2010年1月- 2011年5月

建人乱评:一个典型的仿日式建筑,从外墙采用过火的板材处理,到结构连接,但缺少日式内饰设计的细致。
  评论这张
 
相关小组: 建筑设计苑
阅读(359)| 评论(1)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017