注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

品茗,设计的快乐

坚持不仅仅是一种习惯,更是一种人生准则。

 
 
 

日志

 
 
关于我

从事智能建筑系统方案、设计规划(包括方案创意、初步设计、深化施工图设计),已完成设计作品:廊坊(香港)嘉仕丽数码、北京奥体中心、内蒙古体育馆、内蒙古广播电视传媒信息大楼、内蒙古博源大酒店、内蒙古电子信息职业技术学院等. 资料共享:http://yunpan.cn/cfYFAHYabFBQ4 (提取码:41fa) 楼宇自控资料:http://yunpan.cn/cfYFHxd7jcMLR (提取码:dd78)

网易考拉推荐

Central Bus Terminal  

2012-10-04 00:01:26|  分类: 景观设计 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |
Central Bus Terminal - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐

照明设计: pfarré lighting design
地点: 慕尼黑, 德国
设计团队: Gerd Pfarré, Katja M?bs, Guido Meier, Mitzi Medina
开发: Hochtief Projektentwicklung GmbH
建筑师: Auer + Weber + Assoziierte
景观建筑师: Latz + Partner GbR
面积: 内部空间 8,400 m2; 室外场地 13,900 m2
完成时间: 2009
关键词:建筑、可持续发展、景观照明、pfarré、德国
编辑:午夜天使

Central Bus Terminal - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
       夜幕降临后,投光灯集成在九米的高光桅杆上,巧妙地照亮了165米长的外墙铝塑管。零售,餐馆和咖啡厅的旗帜上是亮丽的桔黄色,并有建设中的所有公司的广告的旗帜与建筑形成强烈的反差,是均匀的照明泛光灯具减少眩光。用200只冷白色筒灯就能解决近9000平方米的巴士总站的照明。

Central Bus Terminal - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐

       购物商城的内透光照明从水平方向扩散成为广场等区域的间接照明。这种低成本的系统被用来在整个夹层广场区。额外的筒灯特别强调入口,电梯和路口。通过使用高度有效的减少强光照明技术有可能提供一个项目非常低的能源平衡表的数字:内部达到平均值为4.3瓦/平方米,外观0.5瓦/平方米。

Central Bus Terminal - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Central Bus Terminal - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
     由pfarré灯光设计的慕尼黑的中央巴士总站,在外部空间上,以照明的冷白光缓冲建筑漂浮的外观,在楼下则采用与其形成强烈对比的暖色调的橙色光波,又将整个建筑模糊的轮廓化作一艘游轮,航行在漆黑的夜幕中。
Central Bus Terminal - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 

原文:
The lighting for the Central Bus Terminal in Munich by pfarré lighting design aims at giving the appearance of a building floating on a cushion of cold white light. As a result, warm light is used in the upper floors and in the exterior space while a softly shimmering fa?ade evokes a powerfully glowing orange. 

Floodlights integrated within the nine-meter high light masts subtly illuminate the 165 meter long fa?ade of aluminum tubes. The banner on the retail, restaurant and café level is brilliant orange, and has advertising for all the companies in the building. The banner is evenly illuminated by floodlights with glare reduction. The bus terminal level is illuminated by 200 cold-white downlights and is transformed into a large, highly contrasted area covering nearly 9,000 square meters after nightfall.

The shopping level has indirect ceiling lighting from recessed light fields. This low-cost system was used throughout the mezzanine level mall area. Additional downlights give special emphasis to entryways, elevators and intersections. By using highly efficient glare-reducing lighting technology it was possible to deliver a project with exceptionally low energy balance sheet figures: the interior achieves an average value of 4.3 W/m2 and the exterior 0.5 W/m2.
  评论这张
 
阅读(200)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017