注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

品茗,设计的快乐

坚持不仅仅是一种习惯,更是一种人生准则。

 
 
 

日志

 
 
关于我

从事智能建筑系统方案、设计规划(包括方案创意、初步设计、深化施工图设计),已完成设计作品:廊坊(香港)嘉仕丽数码、北京奥体中心、内蒙古体育馆、内蒙古广播电视传媒信息大楼、内蒙古博源大酒店、内蒙古电子信息职业技术学院等. 资料共享:http://yunpan.cn/cfYFAHYabFBQ4 (提取码:41fa) 楼宇自控资料:http://yunpan.cn/cfYFHxd7jcMLR (提取码:dd78)

网易考拉推荐

book mountain + library quarter  

2012-10-05 16:08:45|  分类: 建筑设计 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |
book mountain + library quarter - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
设计: MVRDV, spijkenisse, 荷兰
摄制:jeroen musch
关键词:建筑、书店、可持续、多功能
资料来源:平面设计
编辑:午夜天使

       建筑总面积为9,300万平方米的玻璃封闭的结构和金字塔形屋顶的书架山,给人留下令人印象深刻。走廊和平台接壤的形式则通过不同平面的地砖楼梯,让游客任意浏览三层的货架。从入口走480米,即可到达在顶层的阅读室和咖啡厅,通过透明屋顶的可观看周围广场的全景。

       额外的功能,包括环境教育中心,会议室,礼堂,办公室和零售场所。将传统的荷兰农场的形式引用的农业村。包括整合42个社会房屋单位,停车场及公共空间,形成一个社区。采用与砌体外墙结构相同的铺砖地面引导人们进入室内的流通空间。

book mountain + library quarter - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
book mountain + library quarter - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 从市场广场方向眺望
book mountain + library quarter - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
book mountain + library quarter - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
book mountain + library quarter - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
book mountain + library quarter - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 一层休息和阅读空间形成的书架
book mountain + library quarter - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
book mountain + library quarter - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐

book mountain + library quarter - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
上层走廊
book mountain + library quarter - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
位于顶层的 阅读室和咖啡厅
 原文:

rotterdam-based MVRDV has just completed the 'book mountain + library quarter' centrally located in the market square of spijkenisse, the netherlands. a mountain of bookshelves is contained by a glass-enclosed structure and pyramidal roof with an impressive total surface area of 9,300 square meters. corridors and platforms bordering the form are accessed by a network of stairs to allow visitors to browse the tiers of shelves. a continuous route of 480 meters culminates at the peak's reading room and cafe with panoramic views through the transparent roof. any possible damage caused to the books by direct sunlight is offset by the expected 4 year lifespan of borrowed materials.

additional functions including an environmental education center, meeting rooms, auditorium, offices and retail take place on site. aking the form of a traditional dutch farm to reference the agricultural roots of the village. the encompassing district integrates42 social housing units, parking and public spaces to form a neighborhood. the masonry exterior of adjacent structures is introduced into the interior with brick pavers for the circulation spaces.
  评论这张
 
阅读(217)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017