注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

品茗,设计的快乐

坚持不仅仅是一种习惯,更是一种人生准则。

 
 
 

日志

 
 
关于我

从事智能建筑系统方案、设计规划(包括方案创意、初步设计、深化施工图设计),已完成设计作品:廊坊(香港)嘉仕丽数码、北京奥体中心、内蒙古体育馆、内蒙古广播电视传媒信息大楼、内蒙古博源大酒店、内蒙古电子信息职业技术学院等. 资料共享:http://yunpan.cn/cfYFAHYabFBQ4 (提取码:41fa) 楼宇自控资料:http://yunpan.cn/cfYFHxd7jcMLR (提取码:dd78)

网易考拉推荐

Y house  

2013-01-10 01:06:43|  分类: 建筑设计 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |
Y house - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐

设计: ikeda yukie architects, tokyo, japan
摄影: koichi torimura

      两层楼的木结构石神井-Y屋”东京的郊区日本池田由纪惠建筑事务所设计占星术爱好者和他的家人围绕,它的存在在家庭内的概念简短要求的所有者观察到宇宙,并提供免费的空间,在其中发挥的可能性连接到外部屋顶阁楼几个战略的实施,以捕捉并折射日光的空间大的滑动窗口在主卧室和客厅照明的主要社会领域,反映鲜明白色内饰在天花板上的空隙用玻璃地板还请上层分解成第一个
    
天然木材横梁构成的坡屋顶包含镜面,将日光反射进入到主卧室阁楼区和楼下在冬天,居住仍然是光明和温暖在夏季,通过飞檐太阳能供电的空调机组保持室内的清爽

Y house - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Y house - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Y house - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Y house - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Y house - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Y house - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐

 阶梯通向屋顶阁楼

Y house - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Y house - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Y house - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐

玻璃反光件反射反射的地板影像

Y house - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Y house - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Y house - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Y house - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐

平面图
 
Y house - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Y house - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐

 侧剖图
Y house - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐

研究草图(采光、通风)
 
原文:
built for an astrological enthusiast and his family, the two-storey wood frame 'shakujii- Y house' in a suburb of tokyo, designed by japanese practice ikeda yukie architects, revolves around the notion of light and its presence within the household. the brief called for a rooftop loft for the owner to observe the cosmos and offer a complimentary space in which to play with the possibility to connect to the exterior. several strategies are implemented to capture and refract daylight into the spaces within. large sliding windows in the master bedroom and living area illuminate the main social areas, reflecting off of the stark white interior. a void in the ceiling with a glass floor also invites light from the upper level down into the first.
the natural timber beams that make up the pitched roof contains a mirror-like element that reflects daylight entering the loft area down into the master bedroom, through the transparent gap and into the downstairs. in the winter the residence remains bright and warm, while overhanging eaves and a solar-powered air conditioning unit cool it down in the summer.
  评论这张
 
相关小组: 建筑设计苑
阅读(235)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017