注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

品茗,设计的快乐

坚持不仅仅是一种习惯,更是一种人生准则。

 
 
 

日志

 
 
关于我

从事智能建筑系统方案、设计规划(包括方案创意、初步设计、深化施工图设计),已完成设计作品:廊坊(香港)嘉仕丽数码、北京奥体中心、内蒙古体育馆、内蒙古广播电视传媒信息大楼、内蒙古博源大酒店、内蒙古电子信息职业技术学院等. 资料共享:http://yunpan.cn/cfYFAHYabFBQ4 (提取码:41fa) 楼宇自控资料:http://yunpan.cn/cfYFHxd7jcMLR (提取码:dd78)

网易考拉推荐

韩国首尔H house  

2013-01-17 14:32:39|  分类: 建筑设计 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |
韩国首尔H house - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐

设计:bang by min, 首尔, 韩国
摄制:yoon joonhwan


      “H汉城城北北部,由韩国bang by min设计面对复杂的地理环境以及针对业主要求:“它必须是一个房子,它必须是非常良好的通风并须地下室,且第一层应良好的采光其中包含一个地下商业空间”。因在地点存在八米的高度差这意味着两层地面和先前存在的住宅黑暗潮湿的条件解决方案被认为是一个基于包含车库、商业空间的混凝土基座美容店称为“miega混凝土剪力墙结构的成为主要的支撑不同材料的堆放空间创造半地下个人生活区第二层公共空间,居室不同高度的每创造核心家庭自然分离连接或可伸缩的壁分离外伸量和深深的挑檐遮阳的大窗户面对西部与隐私的木制屏风

      从产权边界住宅听取邻居的建议,保证了大量的自然光和通风针对地下水平上的问题一个下沉式庭院提供了私人区域在初级结构各削减和空隙形成的光照亮室内的时刻所有的项目元素,通风和的感觉花园和其他嵌入式庭院增加此效果创建的内部和外部之间的密切关系在项目的中庭包含一个用途挂箱具有空间内的空间屋顶花园允许用户从最高点山谷的观点


韩国首尔H house - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
可伸缩的木帘
韩国首尔H house - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
韩国首尔H house - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
韩国首尔H house - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
韩国首尔H house - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
(左)庭院入口                (右)地下层凹陷入口
韩国首尔H house - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
左)楼梯内的木包的形式
                  (右)背面,半透明的窗口提供光线和保证隐私
韩国首尔H house - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
韩国首尔H house - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
屋顶草坪庭院
韩国首尔H house - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
韩国首尔H house - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐

下沉式庭院

韩国首尔H house - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
韩国首尔H house - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
韩国首尔H house - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 可伸缩分割空间的木质隔墙
韩国首尔H house - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
韩国首尔H house - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
韩国首尔H house - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
韩国首尔H house - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 木质格栅
韩国首尔H house - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
多功能木挂箱
韩国首尔H house - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
客厅
韩国首尔H house - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
韩国首尔H house - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
楼梯间
韩国首尔H house - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
韩国首尔H house - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 卧室
韩国首尔H house - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
韩国首尔H house - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
韩国首尔H house - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
韩国首尔H house - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
韩国首尔H house - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 外墙细节
韩国首尔H house - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 施工照片
韩国首尔H house - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
韩国首尔H house - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 首层平面图
韩国首尔H house - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 二层平面图
韩国首尔H house - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 三层平面图
韩国首尔H house - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
屋顶平面图
韩国首尔H house - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
平面图
韩国首尔H house - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
韩国首尔H house - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
韩国首尔H house - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 侧剖图
韩国首尔H house - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐

韩国首尔H house - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
韩国首尔H house - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
立面图
韩国首尔H house - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 空间分布
韩国首尔H house - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 模型
韩国首尔H house - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 循环图
韩国首尔H house - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
 空间活动的重叠

 

 

the 'H house' in the valley of seongbuk-dong just north of seoul, and designed by korean practice bang by min, manages a rather complex set of
parameters in program and site to accommodate the owner's specifications: it must be a house where three generations can live at the same time,
it must be very well ventilated and have plentiful amounts of day light especially in the basement and first level, and it must contain a ground
floor commercial space. the property has a height difference of eight meters, which means that the first two stories are partially under ground
and suffered dark damp conditions in the previously existing dwelling. the solution can be thought of as a small tower resting on a concrete plinth
containing the garage and commercial space, a beauty shop called 'miega.' primarily supported by a concrete shear wall structure, stacked spaces
of differing materials create semi-individual living areas. the second storey acts as the communal space, where three living rooms of various heights
create a natural separation for each of the nuclear families, connected or separated by retractable walls. overhanging volumes and deep eaves shade
the large west-facing windows, with wooden screens for privacy.

 set in from the property edge, the dwelling allows views in all directions and therefore plenty of natural light and ventilation. in response to the previous issues with the subterranean levels, a sunken courtyard was created that also offers a private exterior area. various cuts and voids in the primary structure create moments for light to illuminate the interior, making all the programmatic elements feel airy and light. gardens and other embedded  courtyards add to this effect and create a strong relationship between the outside and inside. an atrium in the center of the project contains a hanging mult-use area that exhibits a space within a space. the rooftop garden allows the users a view over the valley from the highest point, as well as another place to escape company without actually leaving the residence.


  评论这张
 
相关小组: 建筑设计苑
阅读(1244)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017