注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

品茗,设计的快乐

坚持不仅仅是一种习惯,更是一种人生准则。

 
 
 

日志

 
 
关于我

从事智能建筑系统方案、设计规划(包括方案创意、初步设计、深化施工图设计),已完成设计作品:廊坊(香港)嘉仕丽数码、北京奥体中心、内蒙古体育馆、内蒙古广播电视传媒信息大楼、内蒙古博源大酒店、内蒙古电子信息职业技术学院等. 资料共享:http://yunpan.cn/cfYFAHYabFBQ4 (提取码:41fa) 楼宇自控资料:http://yunpan.cn/cfYFHxd7jcMLR (提取码:dd78)

网易考拉推荐

Flip house in san francisco——翻修后的家  

2013-01-10 00:36:07|  分类: 室内设计 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |
Flip house in san francisco——翻修后的家 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐

设计: fougeron architecture, 加利福尼亚州,美国
摄影: joe fletcher

    翻修的彻底推翻了传统的私人和公共空间的划分,重点放在街边门面后,享有的不受干扰的城市景色的独特城市景观海湾和几个花园后墙是部分拆除并通过新的方式表达——棱角分明玻璃窗采用轻金属框架固定新的透明面层带来大量的自然光线和反射卧室被转移到较小的窗户前面,保证更多的隐私楼梯采用细金属格栅连接所有层面每个级别的空间和视觉上连接彼此互连不同的居住功能也创造了更大开放的室内设计

Flip house in san francisco——翻修后的家 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐

 定义现在的背立面

Flip house in san francisco——翻修后的家 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐

 棱角分明玻璃窗

Flip house in san francisco——翻修后的家 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐

 起居空间被移动到后面

Flip house in san francisco——翻修后的家 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐

薄金属楼梯创造明亮通风的存在

Flip house in san francisco——翻修后的家 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
(左)台阶空间          (右)客厅

Flip house in san francisco——翻修后的家 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Flip house in san francisco——翻修后的家 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐

 客厅

Flip house in san francisco——翻修后的家 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐

厨房

Flip house in san francisco——翻修后的家 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐

 装修后的平面对比

Flip house in san francisco——翻修后的家 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐

 立面图

Flip house in san francisco——翻修后的家 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐

局部侧剖图

 
Flip house in san francisco——翻修后的家 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
循环

原文:
many traditional homes remain in the sloping streets of san francisco that could be substantially improved upon with simple architectural moves.
one such house designed by local practice fougeron architecture, was lucky enough to undergo a renovation that drastically changed its character and the lives of its owners. the 'flip house,' as the name implies, completely reversed the private and public spaces and turned the focus from the street-side facade to the rear which enjoys undisturbed views of the city's unique urban landscape, the bay and several gardens. the back wall was removed entirely and replaced with a new language made up of three strips of undulating angular glass strips secured within a light-weight metal framework. this new transparent envelope brings the outside in, collecting plenty of natural light and reflecting certain amounts due to the angle of the panels. the bedrooms were moved to the front where smaller windows offer more privacy. a staircase made of fine metal grating connects all three stories in a more efficient and less obtrusive manner. each level now connects spatially and visually to one another, interconnecting different functions of the dwelling and also creating larger open interiors.
  评论这张
 
相关小组: 建筑设计苑
阅读(284)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017