注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

品茗,设计的快乐

坚持不仅仅是一种习惯,更是一种人生准则。

 
 
 

日志

 
 
关于我

从事智能建筑系统方案、设计规划(包括方案创意、初步设计、深化施工图设计),已完成设计作品:廊坊(香港)嘉仕丽数码、北京奥体中心、内蒙古体育馆、内蒙古广播电视传媒信息大楼、内蒙古博源大酒店、内蒙古电子信息职业技术学院等. 资料共享:http://yunpan.cn/cfYFAHYabFBQ4 (提取码:41fa) 楼宇自控资料:http://yunpan.cn/cfYFHxd7jcMLR (提取码:dd78)

网易考拉推荐

House in goido  

2013-03-19 20:12:48|  分类: 建筑设计 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |
House in goido - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
设计:fujiwaramuro architects, goido, 日本
摄制:
yano toshiyuki / nacasa & partners

简洁的建筑外观给人以错觉,但内部却另有乾坤,四个独立的建筑通过楼梯连接,中心庭院,种植的棕榈树,是心脏住宅不仅创造一个舒适的环境而且创造建筑的景观。采用错层结构在空间上增加了空间利用率。屋顶阳台,可俯瞰私人胡同中心

House in goido - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
入口
House in goido - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 过道与连接建筑间的楼梯
House in goido - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
                                            (左)透过天窗看到天空的                                (右)结构之间空间
House in goido - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
House in goido - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
House in goido - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
House in goido - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 庭院照明
House in goido - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
House in goido - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐

 平面图
House in goido - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐

House in goido - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
House in goido - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
侧剖图
 
项目信息:
位置:goido, nasa, 日本
用途住宅
用地面积:82.22平方米
建筑面积:46.32平方米
面积:78.74平方米
项目建筑师: shintaro fujiwara,yoshio muro
项目团队: fujiwarramuro architects
结构:结构

原文:
another response to japan's dense urban landscapes resolves itself by applying the morphological characteristics of the large scale city into a single family residence typology. the 'house in goido' by japanese practice fujiwaramuro architects retains a private 'public' space within a protected central courtyard while it closes off views and access from the exterior of the site. the formal concept is conceived of as four independent structures like mini skyscrapers connected through a series of bridges and open-air patios. the central plaza, replete with palm trees, is the heart of the dwelling that creates a comfortable exterior oasis uniting all the surrounding closed spaces. program is stacked in a vertical fashion so that each level in the buildings is one room. the ground level contains a bedroom and tatami room, followed by the kitchen, dining area, work space, children's room,laundry room and finally the roof balcony that overlooks the private alley-like center. the sequence of circulation then takes the user through a journey of half levels and bridges, between interior and exterior, displacing as much horizontally as vertically within the same structure.
  评论这张
 
相关小组: 建筑设计苑
阅读(458)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017