注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

品茗,设计的快乐

坚持不仅仅是一种习惯,更是一种人生准则。

 
 
 

日志

 
 
关于我

从事智能建筑系统方案、设计规划(包括方案创意、初步设计、深化施工图设计),已完成设计作品:廊坊(香港)嘉仕丽数码、北京奥体中心、内蒙古体育馆、内蒙古广播电视传媒信息大楼、内蒙古博源大酒店、内蒙古电子信息职业技术学院等. 资料共享:http://yunpan.cn/cfYFAHYabFBQ4 (提取码:41fa) 楼宇自控资料:http://yunpan.cn/cfYFHxd7jcMLR (提取码:dd78)

网易考拉推荐

Urban Townhouse / GLUCK+  

2013-03-27 09:22:14|  分类: 室内设计 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |
Urban Townhouse / GLUCK+ - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Architects: GLUCK+
Location: New York, USA
Project Team: Guido Furlanello, Peter L. Gluck, Thomas Gluck, Jason Kreuzer, Scott Scales, Jeff Straesser
Structural Engineer: Robert Silman Associates P.C.
Mep Engineer: Rodkin Cardinale Consulting Engineers P.C.
Year: 2009
Photographs: Raimund Koch, Erik Freeland


该项目为改造的城市联排别墅,曼哈顿典型的狭窄空间。从根本上重新配置的组织和建筑立面,阁楼式生活空间,客户喜欢充足光线室内设计同时保持相对的隐私。
被重新定义传统的平面图和剖面向上推临街门面,而不是客厅的墙壁沿着楼梯和电梯设置。阁楼式的空间运行流畅的整个长度在38英尺深的建筑,而不是被划分成小的前面和后面的房间。开放的夹层客厅,私人办公室的角落,私人卧室和起居室,
丝带一般缠绕在楼梯四周
面对街道的
正立面,砖形开口的铝塑板和相邻的楼层形成强烈的对比。且有效的保证了隐私和采光。
立面则是前面的对位法:采用大量的玻璃-高度全幅幕墙感受到
沐浴夜间,温暖的灯如的室内光照后花园联排别墅的公共空间(客厅,饭厅,厨房)是联系在一起的一个明亮的阁楼俯瞰后院。蚀刻玻璃的上三层楼隐私的卧室和浴室,以及一个漫射光,其实比透明玻璃,明亮的。延长材料(砖,石和木材)的底楼开放式的客厅和用餐区到花园,空间体验的网站抓住了70英尺的深度。

Urban Townhouse / GLUCK+ - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Urban Townhouse / GLUCK+ - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Urban Townhouse / GLUCK+ - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Urban Townhouse / GLUCK+ - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Urban Townhouse / GLUCK+ - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Urban Townhouse / GLUCK+ - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Urban Townhouse / GLUCK+ - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Urban Townhouse / GLUCK+ - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Urban Townhouse / GLUCK+ - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 平面图
Urban Townhouse / GLUCK+ - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Urban Townhouse / GLUCK+ - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 透视图
Urban Townhouse / GLUCK+ - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
By radically reconfiguring the organization and fa?ade of the building, open loft-like living spaces find privacy from the street behind a four-storey vertical library. The clients asked for generous light-filled interiors and privacy from the street – in contrast to the standard New York City row house with parlor room windows right on the street, usually curtained or shuttered from the eyes of passersby.
The conventional plan and section were redefined with the stair and elevator core pushed up against the street fa?ade, instead of running along one of the party walls.  As a result, loft-like spaces run fluidly the entire length of the 38-foot-deep building, rather than being compartmentalized into small front and back rooms. An open mezzanine living room, a private office nook, and sitting rooms to private bedrooms, extend off the stairs which wind like a ribbon around the elevator core.
The front fa?ade engages the street with a custom water-cut aluminum rain screen with brick-shaped openings relating to the solid bricks of its neighbors and panel joints corresponding to the neighboring building stories. During the day, it appears as a flat, patterned mass, marked off from the adjacent houses by the tall glass slots on either side. The horizontal joints of the aluminum panels break up the vertical surface as a reference to the rhythm of the window spacing of the row houses.
At dusk, this impression wanes as the glow from the horizontal slit windows and the vertical glass slots animates the street fa?ade. The aluminum appears more as a screen than a mass, and invites the eye toward, but not into, the house.
  评论这张
 
相关小组: 建筑设计苑
阅读(310)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017