注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

品茗,设计的快乐

坚持不仅仅是一种习惯,更是一种人生准则。

 
 
 

日志

 
 
关于我

从事智能建筑系统方案、设计规划(包括方案创意、初步设计、深化施工图设计),已完成设计作品:廊坊(香港)嘉仕丽数码、北京奥体中心、内蒙古体育馆、内蒙古广播电视传媒信息大楼、内蒙古博源大酒店、内蒙古电子信息职业技术学院等. 资料共享:http://yunpan.cn/cfYFAHYabFBQ4 (提取码:41fa) 楼宇自控资料:http://yunpan.cn/cfYFHxd7jcMLR (提取码:dd78)

网易考拉推荐

瓦哈卡州的设计中心(CDO)——圣多明各修道院的再利用  

2013-04-13 12:58:46|  分类: 室内设计 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |
瓦哈卡州的设计中心(CDO) - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐

设计:Emil Godoy iano interior design of the space and the collaboration of Masisa
the CDO is an nationwide initiative that aims to promote design and position it as a fundamental tool for the social, cultural and economic development of the state of oaxaca, mexico. established in january 2011,it is the first governmental office dedicated specifically to design in mexico. it seeks to promote a design culture from its aesthetic point of view, while proposing to go beyond it and raise awareness of its great potential in building common welfare, social harmony and environmental sustainability.

it was decided to house the CDO inside an empty gallery inside the ex convento de santo domingo,the most important colonial buildings in the city of oaxaca. the director of the CDO, liz galván, commissioned emiliano godoy  to design the interior design of this space, who collaborated on this project with the design and fabrication company tuux. the first stage of this project, called 'the net' is now complete,while the furnishing and task lighting should be completed in 2013.

CDO的总部坐落一个海湾的拱形植物园内该项目不仅尝试满足中心的实际需要具有创新的设计理念和采光良好,同时也要起到维护人类遗产CDO多样化的需求

在这个设计中体现的精神
体系架构对话,并且赋予了修道院圣多明各利用的机会项目的第一阶段称为现在是完整家具和任务照明,而在2013年完成
 
瓦哈卡州的设计中心(CDO) - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
瓦哈卡州的设计中心(CDO) - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
瓦哈卡州的设计中心(CDO) - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐

character
the project for the office of the CDO, located in one of the vaulted bay, facing the ethno-botanical garden of santo domingo,attempts to address not only the practical needs of the center, but also its commitment to innovation and transparency,as well as a reassessment of the role of public service and governmental work.

in accordance with the values described above, the design project is equally honest and transparent with the proposed level of investment, which was extremely small compared to most government and private offices of similar dimensions.

in this design, a dialog was established with the architecture and strong identity of the ex-convent.formally, this dialog emerged from certain monumental features of the ex convent: outlining and enhancing the arbors through the use of arcades, and reminiscences of the thick quarry walls in the construction of the buttresses that support the arcades.
 
a in-kind sponsorship of the company masisa was crucial to help carry out this stage of the project within budget.
this alliance was established because masisa has environmental and social policies in full accordance with the values of the CDO and the design team. specifically, the material chosen –decomdf masisa– is made from industrial waste fibers and has a E-1 certified for low voc emissions. this is important for its minimal environmental impact, and because its low emissions contribute to a healthy working environment.

特征

项目办公室的CDO位于一个拱形托架面临的民族植物学花园圣多明各尝试,不仅解决中心的实际需要承诺,创新透明度,以及作为公共服务的作用和政府工作进行重新评估

根据上述值,设计项目建议的投资水平,这是非常小的相似尺寸相比,大多数政府和私人办公室同样诚实和透明

在本设计中建立一个对话的架构和强大的身份前修道院
正式地说,这个对话框出现修道院某些不朽的特点概述和加强通过使用商场乔木采石场的墙壁回忆在施工桥墩支撑拱廊
 
MASISA公司是至关重要的一个实物赞助,以帮助开展这一阶段项目在预算范围内
这个联盟成立MASISA因为环境和社会政策完全按照CDO和设计团队的值具体地说,材料选择decomdf MASISA工业废料纤维VOC排放的E-1认证这是很重要对环境的影响最小因为其低排放作出贡献一个健康的工作环境

瓦哈卡州的设计中心(CDO) - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
瓦哈卡州的设计中心(CDO) - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐

specific challenges of the space
the 200 square meters space is a single, long vault with a small private room on one end.
it had electrical outlets along the walls at regular intervals, allowing us to reduce the power wiring needed for computers and peripherals. however, telephone and data networks required specific planning,since all the outlets were located in one corner of the space, from where they would have to be distributed to all workspaces.
due to the heritage of humanity character of the colonial building we were not able to touch the walls or ceiling with any permanent structures, nor create any mechanical anchors to the building. this restricted the use of common strategies for the distribution of electricity, lighting, voice, and data; such as floated floors, running pipes through the walls and false ceilings.
furthermore, any and all elements of the design should fit through the gallery's narrow door, be assembled on-site and carried by hand from the street 200 meters away.
therefore, an essential requirement of the project was to generate a flat-pack, freestanding structure to distribute electricity,voice, data, and general lighting.

具体挑战的空间

200平方米的空间是一个单一的一端与一个小的私人房间长的拱顶定期沿着墙壁电源插座使我们能够减少计算机和外围设备所需电源接线然而电话和数据网络需要具体规划,因为所有网点均位于一个角落的空间在那里他们将要分发到所有工作区

由于我们无法触摸任何永久性建筑物墙壁或天花板,也没有创造任何机械建设的殖民建筑遗产的人文性格限制使用配电,照明,语音和数据浮动地板管道穿过墙壁和吊顶此外任何和所有的设计元素应该适合通过画廊的在现场组装,并进行从街上200米之遥因此,该项目的本质要求是要产生一台独立的结构,分配电力,语音数据,和一般照明
 
瓦哈卡州的设计中心(CDO) - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
瓦哈卡州的设计中心(CDO) - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
瓦哈卡州的设计中心(CDO) - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐

characteristics of the design
the proposed arcades and buttresses traverse the vault breaking down its orthogonality to suggest a subdivision of the space by areas (management, administration, projects, design, and systems). the arcades enhance the scale of the arbor, while the cabinets supporting them play with openings and truncated planes that let you dominate the extent of the bay from almost anywhere. a kind of metaphor for a monumental structure founded on transparency and dynamism.

the design emerges from a basic module that is assembled on site without the need of hardware, which allowed for all the assembly to be done inside the space in less than two weeks, without disturbing the ex-convent's daily routine.
these modules are joined by four connecting screws in each of their four faces, creating a rigid and strong structure capable of supporting the weight of the arcades and the material to be stored. separated approximately 10cm from the roof and the walls, these modules are truncated outlining the shape of the barrel vault.

the buttresses are bookshelves of up to 4.5 meters high that distribute electricity, voice and data through their base,and include spaces for locked storage, illuminated multipurpose stations, and a kitchenette with room for a fridge,trash bins and cleaning supplies.

this structure was named the net because it works as such: the arcades carry the wiring from one side to another and between the extremities of the long vault imperceptibly, also providing the general lighting. the net is wired internally with electricity, voice and data. in addition to the fixed installations, it allows to temporarily wire any compartment individually, and offers the flexibility to incorporate outlets for electricity, data and communications wherever needed. it also provides specific areas for the network server, equipment storage and other special requirements.

materials were selected according to their environmental performance, low cost, low maintenance and ease of repair or replacement. particularly, the deco MDF line by masisa represents the bulk of the installation. this material was chosen in a light gray color to soften the monumentality of the net, harmonize with the tone of the quarry walls,and allow graphic legibility of the elements to be stored.

特性,设计
建议
拱形走道和扶壁穿越库打破正交建议拆细的空间区域(管理,行政,工程,设计和系统)。拱形走道规模提升的乔木,而支持他们一起玩,让你主宰海湾的程度,几乎可以从任何地方的开口和截断飞机的橱柜。创办一种比喻为一个巨大的结构上透明度和活力。

从一个基本模块,在现场组装,无需硬件,允许所有组件的空间内完成,在不到两周的时间,而不会干扰前修道院的日常设计。
这些模块被加入由四个连接螺钉在其四个面中,创建能够支持拱廊的重量和材料要存储的刚性和坚固的结构。分隔约10cm从屋顶和墙壁,这些模块概述拱顶的形状被截断。

桥墩是书架,高4.5米,电力,语音和数据分发,通过他们的基地,包括锁定的存储空间,照明多用途站,和一个小厨房,房间有冰箱,垃圾桶和清洁用品。

这种结构被命名为净,因为它可以作为这样的:
拱形走道进行从一端到另一端的接线和四肢之间潜移默化地长期保管库,也提供普通照明。内部有线网与电力,语音和数据。除了固定装置,它可以暂时单独任何舱室接线,并提供灵活地将任何需要的地方为电力,数据和通信网点。它也提供了网络服务器,存储设备和其他特殊要求的具体领域。

材料选择根据其环境绩效,成本低,维护成本低,便于维修或更换。特别是,装饰MDF生产线由MASISA代表的大部分安装。浅灰色的颜色选择这种材料软化净的纪念碑,协调的语气采石场的墙壁,并允许存储元素的图形清晰度。


瓦哈卡州的设计中心(CDO) - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐

瓦哈卡州的设计中心(CDO) - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
瓦哈卡州的设计中心(CDO) - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐

distribution of areas and general lighting
the net also creates different areas within the vault of the CDO, by means of divisions with different degrees of enclosure and transparency, thus facilitating the creation of workgroups by areas or divisions.
this is important in crowded offices to reduce problems associated with open-plan schemes,where the combined noise, visual distractions, and lack of privacy impair overall performance and productivity.
this distribution plan can locate 28 individual workstations and five large workgroup or conference tables,and may also be modified both in location and amount of workstations. moreover, the asymmetry of the structure and the high arcades provide sufficient flexibility for the space to adapt to reasonable changes in the composition of the work teams.

分布
和一般照明
还创建了不同领域内的拱顶CDO部门外壳和透明度不同程度的手段从而促进建立地区或部门的工作组
在拥挤的办公室这是很重要开放式的计划组合噪声视觉干扰缺乏私密性损害整体性能和生产力,以减少相关的问题

该分配方案可以找到28个人工作站和5大型工作组会议桌也可以修改工作站位置和数量此外,不对称的结构和
拱形走道提供了足够的灵活性,在组合物中的工作小组合理变化,以适应空间

 
瓦哈卡州的设计中心(CDO) - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
瓦哈卡州的设计中心(CDO) - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
项目信息:
总经理: liz galván
项目负责人emiliano godoy
设计团队 daniel romero, rodolfo samperio, pedro valencia, ángel sánchez, ingrid corona, mariana armella
建筑和安装:tuux + mara soler guitian, ivan lópez quintana, julián silva, paula vera-cruz
摄影:romina hierro + tuux

 
  评论这张
 
阅读(268)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017