注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

品茗,设计的快乐

坚持不仅仅是一种习惯,更是一种人生准则。

 
 
 

日志

 
 
关于我

从事智能建筑系统方案、设计规划(包括方案创意、初步设计、深化施工图设计),已完成设计作品:廊坊(香港)嘉仕丽数码、北京奥体中心、内蒙古体育馆、内蒙古广播电视传媒信息大楼、内蒙古博源大酒店、内蒙古电子信息职业技术学院等. 资料共享:http://yunpan.cn/cfYFAHYabFBQ4 (提取码:41fa) 楼宇自控资料:http://yunpan.cn/cfYFHxd7jcMLR (提取码:dd78)

网易考拉推荐

Principe’s Box House——用“心”翻修的家  

2013-04-16 09:13:41|  分类: 室内设计 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |
Principe’s Box House——用“心”翻修的家 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
设计:u+a arquitectura
摄制:Héctor Santos-Díez
53平米,一对年轻的夫妻,存储空间仅1.5高,又位于1910年建造建筑的顶层,墨守陈规还是放弃?
u+a arquitectura给了我们一个全新的答案:为了提高可居住性和保持一个宽敞可利用空间,将内部原有的陈旧设施拆除,将生活中的服务点集中在一个结构简单、轻巧的盒子内,其包含卫生间、洗浴间、厨房、衣柜等,围绕在其周围空间流动的、宽敞的休息空间同时视觉上孤立而在主要结构上,设计师并没有将采用遮掩方式去处理,而是让其充分暴露,保持本质和历史

Principe’s Box House——用“心”翻修的家 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Principe’s Box House——用“心”翻修的家 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Principe’s Box House——用“心”翻修的家 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Principe’s Box House——用“心”翻修的家 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Principe’s Box House——用“心”翻修的家 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Principe’s Box House——用“心”翻修的家 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Principe’s Box House——用“心”翻修的家 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Principe’s Box House——用“心”翻修的家 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐

Principe’s Box House by u+a arquitectura:
“This project involved the rehabilitation of a 53 sqm (570 square-foot) apartment for a young couple. The apartment, located in the top floor of a building of 1910, was originally divided into five rooms, besides a very reduced kitchen, a bathroom and a storage space under cover with a maximum height of 1.50 m (5 feet).
A new space, which is completely different, appears. It was there, waiting to be discovered. Its conservation becomes the goal and inspiration of the project.
To improve the habitability and spaciousness the interior was emptied. Interior divisions were eliminated, as well as the ceiling which covered the original wooden triangle beams.
In order to do so, it is decided to concentrate the more technical uses in a simple and light structure. Around it, the rest of spaces flow being, at the same time, visually isolated.
To materialize this idea a wooden box holds the kitchen front, WC, laundry, sinks area, shower and a small closet. This wooden piece was conceived as a piece of furniture. It was built in maple wood as a tribute to the owner’s love for Spanish guitars, usually made of this material.
As this was a rehabilitation work it was considered important to maintain a reference to the past, discovering what already existed placing it in a new context of time but keeping its essence and history.
Existing elements and constructive systems were recovered: lightweight interior partitioning, shutters, entrance door, wooden structure, new pine flooring planks. All the partitions were assembled by a carpenter. There is no tiling. The shower was installed using phenolic panels which were grooved to avoid slipping.”
 
Principe’s Box House——用“心”翻修的家 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
翻修后平面图

Principe’s Box House——用“心”翻修的家 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Principe’s Box House——用“心”翻修的家 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
剖面图
 
 
  评论这张
 
相关小组: 建筑设计苑
阅读(259)| 评论(2)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017