注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

品茗,设计的快乐

坚持不仅仅是一种习惯,更是一种人生准则。

 
 
 

日志

 
 
关于我

从事智能建筑系统方案、设计规划(包括方案创意、初步设计、深化施工图设计),已完成设计作品:廊坊(香港)嘉仕丽数码、北京奥体中心、内蒙古体育馆、内蒙古广播电视传媒信息大楼、内蒙古博源大酒店、内蒙古电子信息职业技术学院等. 资料共享:http://yunpan.cn/cfYFAHYabFBQ4 (提取码:41fa) 楼宇自控资料:http://yunpan.cn/cfYFHxd7jcMLR (提取码:dd78)

网易考拉推荐

astley castle renovation——阿斯特利城堡的改造  

2013-04-16 12:05:03|  分类: 建筑设计 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |
astley castle renovation——阿斯特利城堡的改造 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 

阿斯特利的城堡在北沃里克郡是一个重新强化的庄园,它历史可以追溯到12世纪,16世纪由Grey家族重建这个家族领衔主演了英国历史爱德华四世的王后亨利七世的女儿简格雷夫人,著名的1553九日女王阿斯特利城堡在第二次世界大战期间被征用空置。在1955年转换一间酒店在1978年被大火烧毁留下一片废墟经过超过30年遗弃和辩论5年前地标信托Witherford Watson 建筑公司合作,巧妙地将简洁线条摇摇欲坠的结合最终挽救了这幢800年历史的城堡。上帝以看玩笑的方式,让一段集权历史建筑进入百姓的视野,“朱雀桥边野草花,乌衣巷口夕阳斜。 旧时王谢堂前燕,飞入寻常百姓家。”

重建的构思,在外立面上以及内部装饰上,保持仅存下的历史遗迹,在新旧结构的搭接上,采取了及其简略的手法进行加固处理,而不是推倒重建。

astley castle renovation——阿斯特利城堡的改造 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
astley castle renovation——阿斯特利城堡的改造 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
astley castle renovation——阿斯特利城堡的改造 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
astley castle renovation——阿斯特利城堡的改造 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
astley castle renovation——阿斯特利城堡的改造 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
astley castle renovation——阿斯特利城堡的改造 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
astley castle renovation——阿斯特利城堡的改造 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
astley castle renovation——阿斯特利城堡的改造 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
astley castle renovation——阿斯特利城堡的改造 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐

astley castle renovation——阿斯特利城堡的改造 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
astley castle renovation——阿斯特利城堡的改造 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
astley castle renovation——阿斯特利城堡的改造 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
astley castle renovation——阿斯特利城堡的改造 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
astley castle renovation——阿斯特利城堡的改造 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 鸟瞰原城堡
astley castle renovation——阿斯特利城堡的改造 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 施工照
astley castle renovation——阿斯特利城堡的改造 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 安装门楣
astley castle renovation——阿斯特利城堡的改造 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
astley castle renovation——阿斯特利城堡的改造 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
astley castle renovation——阿斯特利城堡的改造 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
加强结构——钻孔和填充钢棒和膨胀水泥
astley castle renovation——阿斯特利城堡的改造 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
astley castle renovation——阿斯特利城堡的改造 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
The partition language also informs the very beautiful flitched oak staircase around which the plan of the new house revolves. This cage-like assembly is formed from oak studs that drop down from the first floor to support the stair-treads, providing in the process a means of protection around the perimeter. The inner balustrade is, by contrast, a demonstratively twisting form, fabricated in bronze painted steel rods. In the gloom of the lower level, one discovers its geometry through feeling rather than looking — a disconcerting encounter like finding oneself on the receiving end of a masonic handshake.
 
astley castle renovation——阿斯特利城堡的改造 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐

The Landmark Trust has to be applauded for undertaking this very radical project. At ?2.5 million, the work has cost a quarter of the full “restoration” which it had initially hoped to undertake. In a country where 3% of grade I and II* buildings are identified by English Heritage as at risk, this surely offers a model worthy of much wider application. For WWM, Astley also represents a breakthrough project. Through its work on Amnesty International’s headquarters and the Whitechapel Art Gallery, the now 10-year old firm has long maintained a strong concern with the adaptation of existing buildings. However, in its extreme economy of means, this latest project presents itself with the conviction of a built manifesto.

While there are obvious connections to be drawn with a scheme like the reconstruction of the Neues Museum, the sensibility at work is ultimately distinct. In returning the Berlin building to use, Chipperfield and Harrap maintained a reading of its violent history but their reconstruction is, in its way, every bit as finite as Friedrich August Stüler’s original design. At Astley, WWM has maintained a much stronger sense that the new work is just the latest episode in a continuing process of adaptation. It is not hard to imagine that in a century’s time, the house might find itself in another economic climate, serving another function. Will the birch-ply partitions then still carve up the ground floor? Will the Greys’ additions still stand open to the sky? “A house knows that there is inevitably surgery in store for it,” John Hejduk wrote, and in its new incarnation Astley conveys that awareness particularly strongly. There is a melancholy attached to that knowledge but an optimism too: an architecture that lends itself to change is, after all, alive in a way that a monument never is. Meticulous but never precious, Witherford Watson Mann’s exemplary project honours Astley Castle’s past but defends its right to a future too.

 
astley castle renovation——阿斯特利城堡的改造 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
astley castle renovation——阿斯特利城堡的改造 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐

astley castle renovation——阿斯特利城堡的改造 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
The insistent vertical division of the partition walls echoes the gothic proportions of Astley’s original windows and that theme is extended further in the treatment of the new glazing. This too is framed between full-height studs that progress without rhythmic modulation but in the larger expanses of glazing, a significant inflection is introduced by shifting the glass from the front to the back of the wall midway along its length. The architect describes this as a strengthening device — a gesture characteristic of a project in which constructional considerations and formal expression are particularly closely aligned.
 
项目团队
客户:地标信托
建筑师:Witherford Watson Mann Architects
结构工程师:Price & Myers
工料测量师合同管理员: Jackson Coles
外形设计:Building Design Partnership
核准督察Oculus公司建筑顾问
承包商:William Anelay



 
 
  评论这张
 
相关小组: 建筑设计苑
阅读(515)| 评论(4)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017