注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

品茗,设计的快乐

坚持不仅仅是一种习惯,更是一种人生准则。

 
 
 

日志

 
 
关于我

从事智能建筑系统方案、设计规划(包括方案创意、初步设计、深化施工图设计),已完成设计作品:廊坊(香港)嘉仕丽数码、北京奥体中心、内蒙古体育馆、内蒙古广播电视传媒信息大楼、内蒙古博源大酒店、内蒙古电子信息职业技术学院等. 资料共享:http://yunpan.cn/cfYFAHYabFBQ4 (提取码:41fa) 楼宇自控资料:http://yunpan.cn/cfYFHxd7jcMLR (提取码:dd78)

网易考拉推荐

HomeMade——创造家  

2013-04-02 23:17:25|  分类: 室内设计 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |
Home Made - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
坐落英国伦敦的百年老宅,为Bureau de Change 设计工作室2012年的改造项目意图寻求在设定的空间内突破设计的藩篱,用光明与黑暗,旧与新的元素结合表达对这个古老建筑的尊重! 思维的悦动,敲击建筑沉睡的时钟,设计师巧妙的利用两幢建筑间缝隙,营造一个带光的小天井;拆除了临近后院建筑的窗户,重新搭建了现代的LDK,在使用和设计上突破了思维枷锁,让古老的建筑得以延续!(细节请看图吧!)

设计:
Bureau de Change 设计工作室

Home Made - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Home Made - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Home Made - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Home Made - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Home Made - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Home Made - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Home Made - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Home Made - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Home Made - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Home Made - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Home Made - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Home Made - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐

一层平面图
 
Home Made - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
二层平面图
 
Home Made - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐

侧剖图

 
HomeMade——创造家的氛围 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
概念图
 


HomeMade by Bureau de Change Design Office:
HomeMade’ is the first residential scheme by London-based design studio Bureau de Change.
The project takes two neighbouring properties and merges them into a single family home with a new extension providing a kitchen and living space at the rear of the property.
The first design step was to connect the two properties by opening up many of the dividing walls and creating openings to give visibility, access and a more unified feel.
“By changing the plan form in this way, we fundamentally altered the flow of the houses.  We didn’t want to be constrained by the old format – we wanted to address it as a single family space.
A key part of this was identifying a new ‘heart’ for the home.” said Billy Mavropoulos, architect and  Bureau de Change partner.
This ‘heart’ is created through an oak-wrapped box which sits at the meeting point between the original house and the new family space. Within this box is contained storage, partitions and a new cloakroom.
At its edge sections of timber are peeled at right angles to form an open staircase leading to the floors above.
Beyond this core sits the new kitchen and dining space – created by wrapping the entire rear facade in glass, as though the two buildings are being physically pulled together by the glazing.
This 11 metre-long fa?ade consists of tall sliding glass doors which blur the boundary between the inside and outside. At the edges, the glass doors ‘climb’ over the original building, creating skylights and windows with the same finish and detailing.
Inside this space, the steel kitchen islands are hidden within two oversized resin shells which appear to have been pulled up from the floor.
Inside the house, original features have been retained or reused wherever possible. But at the rear, the character of the new extension is also adopted in the first floor where new windows form large glass walls in the bathroom and at points, are extruded to create seating.
Throughout the house the differences between old and new, light and dark are celebrated.
“We were very sensitive to how materials and colour were used to create a coherent identity for the house and balance between the old and new.
In the extension, the coolness of the polished resin floor is warmed by the large reclaimed brick walls  and the routed oak core.
Elsewhere in the house bright white walls are set against dark timber floorboards. The result are rooms which have a unique character, but a house with a unified story.”


建人乱评:
沉迷于建筑的评论,无助于惨淡的现实。设计的构想、重建,从设计者的角度讲,谁也不愿重复,没有思维上的突破。面对毫无血性拆迁,面对那一幢幢耸立在街头巷尾的高楼,奔走的人形如羔羊。从一个牢笼进入监狱,无论你的装扮的如何富丽堂皇。你只是一名囚徒,通过名片我知道你是冒号,但在我眼里,你不过是一个没有带上枷锁的无知囚徒!
  评论这张
 
相关小组: 建筑设计苑
阅读(318)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017