注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

品茗,设计的快乐

坚持不仅仅是一种习惯,更是一种人生准则。

 
 
 

日志

 
 
关于我

从事智能建筑系统方案、设计规划(包括方案创意、初步设计、深化施工图设计),已完成设计作品:廊坊(香港)嘉仕丽数码、北京奥体中心、内蒙古体育馆、内蒙古广播电视传媒信息大楼、内蒙古博源大酒店、内蒙古电子信息职业技术学院等. 资料共享:http://yunpan.cn/cfYFAHYabFBQ4 (提取码:41fa) 楼宇自控资料:http://yunpan.cn/cfYFHxd7jcMLR (提取码:dd78)

网易考拉推荐

重建的Slow 酒店  

2013-04-02 20:55:28|  分类: 建筑设计 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |
重建的Slow 酒店 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐

设计: elasticospa, piancavallo, 意大利
摄制: elasticospa

       在意大利东北部的滑雪胜地白云岩小镇,elasticospa展现了意大利建筑设计的浪漫项目维持原来的楼层结构,却将原酒店扩展到37间99张床。不规则的平面和外立面造型与建筑的环境形成强烈的视觉反差,让人惊奇的窗口处理,犹如陡峭的悬崖突出的石台,不仅增加室内空间,同时也创造了人造的建筑景观。

重建的Slow 酒店 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
重建的Slow 酒店 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
重建的Slow 酒店 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
重建的Slow 酒店 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
重建的Slow 酒店 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 入口
重建的Slow 酒店 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
三角形托架
重建的Slow 酒店 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
重建的Slow 酒店 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
重建的Slow 酒店 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
重建的Slow 酒店 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
重建的Slow 酒店 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐

总平面
 
重建的Slow 酒店 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
重建的Slow 酒店 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
重建的Slow 酒店 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
重建的Slow 酒店 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐

1~四层平面图
 
重建的Slow 酒店 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
重建的Slow 酒店 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐

侧剖图
 
重建的Slow 酒店 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
重建的Slow 酒店 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐

重建的Slow 酒店 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐

外立面
 
 原文:
in the small ski-resort town of piancavallo high in the dolomites of northeast italy - a town that is really only activated upon the first snowfall of the year  the 'slow horse' hotel injects a sobering architectural gem contrasting an array of lavish structures. in a setting where the public comes to play with the snow,the building itself plays with the accumulation or dispersion of snow, incorporating ice stalactites  into the winter aesthetic.  designed by italian practice elasticospa, the completed edifice is the result of a partial reconstruction of an existing building.
the project is conceived as a new annex supported over the original one-storey structure which now houses the entrance and service program for the 37-bedroom - 99 bed - hotel. it also houses the cafeteria and public hall that looks out onto the adjacent recreational fields. the new addition is hoisted above the air by a series of concrete tree-columns and timber members, leaving a void between the two constructs to create a visual separation from the existing vernacular. three points of isolated circulation connects the two parts, helping to sustain the rather sizable three-storey edifice in a  complex feat of structural engineering. the top portion of the construction, although irregular in form compared to the local status-quo, is clad in vertical timber planks that allude to the characteristics of the mountain cabin. the roof component is one of the most notable features of the hospice; carefully designed hips and valleys of various angles and lengths collect snow and ice in very different ways that also relate to the orientation of the rooms inside. when warmer weather approaches and the frozen crystals begin to melt, the canopy also disperses the water safely without allowing it to spill - and as is common, re-freeze - onto public exterior areas. unique steep-pitch triangular bays protrude from the northern elevation of the V-shaped plan, recalling the mountainous landscape and keeping with traditional resort design but with a more unusual application.
  评论这张
 
相关小组: 建筑设计苑
阅读(312)| 评论(2)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017