注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

品茗,设计的快乐

坚持不仅仅是一种习惯,更是一种人生准则。

 
 
 

日志

 
 
关于我

从事智能建筑系统方案、设计规划(包括方案创意、初步设计、深化施工图设计),已完成设计作品:廊坊(香港)嘉仕丽数码、北京奥体中心、内蒙古体育馆、内蒙古广播电视传媒信息大楼、内蒙古博源大酒店、内蒙古电子信息职业技术学院等. 资料共享:http://yunpan.cn/cfYFAHYabFBQ4 (提取码:41fa) 楼宇自控资料:http://yunpan.cn/cfYFHxd7jcMLR (提取码:dd78)

网易考拉推荐

Vestibule House——门厅楼  

2013-04-04 00:29:05|  分类: 建筑设计 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |
Vestibule House——门厅楼 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐

设计:HOU DE SOUSA  Architecture,美国马萨诸塞州

门庭是家庭生活中常用的一种简单、高效的阻断的热能和冷气的损失,并提供建筑的外观和内部之间的缓冲空间的方法但是被其一直被视为一个辅助空间,而本项目使用前庭概念塑造的整体设计和布局的住宅门庭在这种情况下渗透在两者之间剥离分开的墙体结构建筑的保护层由此产生的空气缓冲之间的墙壁和外观同时也提供了额外的保温层两个独立的空间主卧和工作空间/客房


设计师的首要目标是设计一个家,不仅高效节能,同时也非常适宜居住优雅书架上良好的存储空间壁橱空间,厨房,和浴室形成一个连续的围护结构,否则开放空间,无法提供额外的保温结构而不是分配一个定义一个独立的卧室空间我们选择的工作区适应性强也作为招待当需要时,折叠的墨菲床从隐藏在存储空间内放下下来供客人使用。滑动分区,然后可以使用封闭的空间,并提供隐私


南立面的建设是完全透明,面对着面,也可以在Trombe墙结合在冬季,这道墙混凝土板吸收太阳光的白天然后热辐射整个晚上。间距和悬垂的屋顶最佳季节太阳的角度在炎热的夏季沿着
打开了屋顶线通风口允许自由的通过


Vestibule House——门厅楼 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Vestibule House——门厅楼 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 外立面
Vestibule House——门厅楼 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 概念形成图
Vestibule House——门厅楼 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Vestibule House——门厅楼 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Vestibule House——门厅楼 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Vestibule House——门厅楼 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
平面图 (含围护概念、Trombe墙分析)
Vestibule House——门厅楼 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Vestibule House——门厅楼 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
透视图(冬季、夏季采光、通风)
Vestibule House——门厅楼 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Vestibule House——门厅楼 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 效果图
Vestibule House——门厅楼 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
LDK 效果图
Vestibule House——门厅楼 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
卧室效果图
Vestibule House——门厅楼 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 夜间效果图

原文:
A vestibule is a simple and efficient method of cutting heating and cooling losses by providing a buffer space between the exterior of a building and it’s interior. But rather than being treated as an auxiliary space, this project uses the vestibule concept to shape the overall design and layout of the house. The vestibule, in this case, seeps in between, and peels apart the outer skin of the building from the wall structure. The resulting air buffer, between the walls and fa?ade, provides additional insulation while also packaging what are, essentially, two separate spaces; the main house, and the work space / guest house.
Our goal was to design a home that was not only energy efficient, but also very livable and elegant. The bookshelves, art storage, closet space, kitchen area, and bathrooms form a continuous band that sheaths the perimeter of an otherwise open space, providing a thick additional layer of insulation. And rather than parceling out a defined space for a separate bedroom, we chose to make the work area adaptable, by also functioning as the guest house. When needed, a murphy bed concealed within the storage band folds down for guests. Sliding partitions can then be used to enclose the spaces and offer privacy.
The south fa?ade of the building is completely glazed, which allows views out towards the lake, but also works in conjunction with a trombe wall. During the winter, the concrete slabs of this wall absorb sunlight during the day, and then radiate heat throughout the night. The pitch and overhang of the roof responds optimally to seasonal sun angles. To help cool the house passively during hot summer months, air vents along the roof line, can be opened up, permitting prevailing winds to pass through freely.

备注:该项目为在建项目,图中图片均为效果图!
  评论这张
 
阅读(472)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017