注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

品茗,设计的快乐

坚持不仅仅是一种习惯,更是一种人生准则。

 
 
 

日志

 
 
关于我

从事智能建筑系统方案、设计规划(包括方案创意、初步设计、深化施工图设计),已完成设计作品:廊坊(香港)嘉仕丽数码、北京奥体中心、内蒙古体育馆、内蒙古广播电视传媒信息大楼、内蒙古博源大酒店、内蒙古电子信息职业技术学院等. 资料共享:http://yunpan.cn/cfYFAHYabFBQ4 (提取码:41fa) 楼宇自控资料:http://yunpan.cn/cfYFHxd7jcMLR (提取码:dd78)

网易考拉推荐

House N  

2013-05-10 00:02:10|  分类: 建筑设计 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |
House N - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
House N - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
House N - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
House N - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
House N - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
House N - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
House N - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
House N - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
House N - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
House N - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
House N - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
House N - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
House N - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
House N - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
House N - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
House N - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐

设计: Maxwan:
摄制:Filip Dujardin

古老的住宅总能勾起一些往事的回忆,在那里有儿时的顽皮,放浪不羁,有自己最初的梦想!1938年建成诺德韦克海滨别墅(荷兰),经过近一个世纪的风雨洗礼,有些残缺。

maxwan在尊重原有建筑特征的基础上,给房子带来的新特点

在原建筑的基础上采用三面玻璃幕墙延伸到后花园新的起居室使采光以及视野极度透明化

在相反的方向延伸为新的厨房结合在一个单一的预制混凝土它的颜色原有的住宅形成强烈的对比但与周围的环境协调

这两个扩展的厨房和起居室,显然是从现有的玻璃缝结构分离,通过天空戏剧性的爆发

定制的螺旋楼梯连接上层阁楼,赋予新的生命新的多功能家具和大窗户的墙

 
House N - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐

“Built in 1938, this Noordwijk seaside villa was originally the holiday home of a concrete factory owner. Battered and blustered by the salty sea weather over the decades, the house was in need of renovation.
Besides roof replacement and basement repairs, the bedrooms, bathrooms and windows were outdated and some spaces had grown too small for the clients’ requirements.
Maxwan’s additions bring new distinctive features to the house, while respecting its original character.
Extending into the back garden with floor-to-ceiling glass on three sides is the new living room, which maximizes light and views from among the treetops towards the garden and further out to the sea.
In the opposite direction stretches the new kitchen, incorporated in a single precast concrete block. Its color contrasts to the existing house while harmonizing with the surroundings.
Both extensions of the new kitchen and living room are clearly separated from the existing structure with glass slits, through which the sky dramatically bursts.
The bespoke spiral staircase connecting the uppermost levels elegantly uses the balustrade to support the treads, with the laser-cut pattern blending from closed to open for structural efficiency and recalling the breaking waves. The attic is given a new lease of life by new multi-functional wall furniture and large windows.
In addition to these major components, the entire house is renewed in a manner complementary to the original house.”
 
House N - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
House N - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 

 改造前后的平面布局对比
House N - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
改造前后的侧剖布局对比
House N - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 改造前后的空间布局对比

House N - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
House N - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
  评论这张
 
相关小组: 建筑设计苑
阅读(328)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017