注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

品茗,设计的快乐

坚持不仅仅是一种习惯,更是一种人生准则。

 
 
 

日志

 
 
关于我

从事智能建筑系统方案、设计规划(包括方案创意、初步设计、深化施工图设计),已完成设计作品:廊坊(香港)嘉仕丽数码、北京奥体中心、内蒙古体育馆、内蒙古广播电视传媒信息大楼、内蒙古博源大酒店、内蒙古电子信息职业技术学院等. 资料共享:http://yunpan.cn/cfYFAHYabFBQ4 (提取码:41fa) 楼宇自控资料:http://yunpan.cn/cfYFHxd7jcMLR (提取码:dd78)

网易考拉推荐

Nautilus Studio ——鹦鹉螺工作室  

2013-05-10 00:01:35|  分类: 建筑设计 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |
Nautilus Studio ——鹦鹉螺工作室 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Nautilus Studio ——鹦鹉螺工作室 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Nautilus Studio ——鹦鹉螺工作室 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Nautilus Studio ——鹦鹉螺工作室 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Nautilus Studio ——鹦鹉螺工作室 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Nautilus Studio ——鹦鹉螺工作室 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Nautilus Studio ——鹦鹉螺工作室 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Nautilus Studio ——鹦鹉螺工作室 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Nautilus Studio ——鹦鹉螺工作室 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Nautilus Studio ——鹦鹉螺工作室 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐

Nautilus Studio ——鹦鹉螺工作室 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐

Nautilus Studio by Calico Studio:

“Most artists if pressed could work in the most awkward of spaces, adapting to their means. Our artist wanted a space that would call her to create. The studio is tucked in between existing trees in close proximity to the main house providing a visual connection to her family that can easily be broken and re-established.

We found inspiration in the spirals of the Nautilus, which are reflected in the studios placement on the site and in the section of the building. Conversations are natural occurrences on the front porch under the far-reaching overhang, protecting visitors from seasonal rain and direct sun in the summer.

We put much effort into finding materials that are reminiscent of ancient cathedrals, but modern in their efficiencies. AAC, aerated autoclave concrete, masonry was chosen for its insulating properties and aesthetically to ground the building. We were also looking for a material to balance the cool white block walls and we found humble OSB.

Most readily used underneath materials we brought OSB front and center. On the ceiling it is raw and as a skin for our casework and support spaces it is stained with a semi transparent finish. Our textile artist retreats inside under custom glulam beams that stretch in broad areas capturing and bouncing natural light into the workspace.

 By broadening the underside, the exposed beams reach from inside the studio out into a six-foot overhang toward the landscape and main house creating a haven for the family to gather and relax. The wedge shape for the studio is based on a golden rectangle that was squeezed by sight constraints. The loft acts as a girdle to provide stability to our long tall east wall.

The open workspaces are split into a dry space for textiles and wet for painting. The spaces are flexible and the custom wheeled furniture can be set up on the fly to adjust to the needs of the artist. A downed cedar tree milled onsite was utilized for the furniture. The overhang was designed using sun diagrams to prevent direct sunlight from bleaching the textiles inside.

Accessibility to the loft storage is achieved with adjustable custom metal ladder. We needed a way to get larger supplies to the loft easily and fashioned a block and pulley system using an antique hay trolley and marine cleats. The shape of the roof implies a passing breeze or a rolling wave, spurring camaraderie.

White dapples light reflects off the walls onto the terrace, providing areas for conversation or spontaneous inspiration. The nautilus studio utilizes a straightforward pallet; where color, texture and pattern work with shape and structure to provide a calm cantered space that is also ready for the unexpected whims of its artist.”

 
Nautilus Studio ——鹦鹉螺工作室 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐

大多数艺术家可以工作在最尴尬的空间以适应那样环境我们艺术家想要一个空间,会叫她创造该工作室隐藏树木之间为工作空间提供了一个可视视角

设计师诺第留斯号船上的鹦鹉螺中找到设计的灵感主要反映在工作室建造地点建筑的部分

我们将很多精力放在发现教堂让人联想到的材料,但现代效率加气混凝土砌体AAC高压釜被选为其绝缘性能和美学上的地面建筑我们也在寻找材料来平衡冷白色墙,我们发现卑微的定向结构刨花板

最容易使用下面的材料提出了定向刨花板的前端和中心天花板上为我们的工作和支持空间皮肤透明面漆我们的纺织品艺术家根据自定义的胶合梁,捕捉和弹跳自然光进入工作区。

通过扩大的下面横梁,达到工作室一六向景观和主屋创建一个家庭聚集和放松的天堂工作室的楔形状是基于一个黄金矩形通过视觉约束压缩阁楼作为腰带我们长着高高的东墙提供稳定性

打开工作区被分为纺织品和湿油漆干燥的空间空间是灵活的,定制的轮式家具可以随时设置调整到艺术家的需要一个倒下的雪松现场是用于家具悬臂是用太阳图来防止阳光直射漂白纺织品内部设计

无障碍的阁楼存储定制金属实现我们需要一种方法来获得更大的供应的阁楼里容易做成了一和滑轮系统使用一个古色古香的干草和海洋夹板屋顶的形状意味着微风或滚动刺激的友情

白色斑纹轻反映了的阳台上提供区域对话或自发的灵感鹦鹉螺工作室利用简单的托盘颜色纹理图案的形状和结构的工作提供一个平静的中心的空间,还准备艺术家意想不到的突发奇想

 
Nautilus Studio ——鹦鹉螺工作室 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
 
  评论这张
 
阅读(437)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017