注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

品茗,设计的快乐

坚持不仅仅是一种习惯,更是一种人生准则。

 
 
 

日志

 
 
关于我

从事智能建筑系统方案、设计规划(包括方案创意、初步设计、深化施工图设计),已完成设计作品:廊坊(香港)嘉仕丽数码、北京奥体中心、内蒙古体育馆、内蒙古广播电视传媒信息大楼、内蒙古博源大酒店、内蒙古电子信息职业技术学院等. 资料共享:http://yunpan.cn/cfYFAHYabFBQ4 (提取码:41fa) 楼宇自控资料:http://yunpan.cn/cfYFHxd7jcMLR (提取码:dd78)

网易考拉推荐

Cosgriff house——科斯格里夫楼  

2013-05-09 09:05:38|  分类: 建筑设计 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |
Cosgriff house——科斯格里夫楼 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Cosgriff house——科斯格里夫楼 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Cosgriff house——科斯格里夫楼 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Cosgriff house——科斯格里夫楼 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Cosgriff house——科斯格里夫楼 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Cosgriff house——科斯格里夫楼 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Cosgriff house——科斯格里夫楼 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐

Cosgriff house——科斯格里夫楼 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Cosgriff house——科斯格里夫楼 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Cosgriff house——科斯格里夫楼 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐

Cosgriff house——科斯格里夫楼 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Cosgriff house——科斯格里夫楼 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Cosgriff house——科斯格里夫楼 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐

Cosgriff house——科斯格里夫楼 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Cosgriff house——科斯格里夫楼 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Cosgriff house——科斯格里夫楼 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 

设计: christopher polly architect
摄影:brett boardman photography  

澳大利亚一个家庭住宅扩建项目,设计师保持原建筑的外观,巧妙的利用建造地点与原建筑的落差,将新建二层部分与原建筑在内部结合。该项目保留了其原有围护结构和木地板等重要部分做为衡量该改造项目首要的因素是其对于环境的利用保护、经济性和可持续新建部分建造的实质是建造部分嵌入在原有建筑



Cosgriff house——科斯格里夫楼 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐

项目信息:
地点: annandale, 悉尼, 澳大利亚

architect: christopher polly
structural engineer: sda structures
hydraulic engineer: acor consultants
builder: r.g.gregson constructions
土地面积:370平方米
建筑面积:167平方米
完成2012年12月
资料来源:官网以及designboom

Cosgriff house——科斯格里夫楼 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Cosgriff house——科斯格里夫楼 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Cosgriff house——科斯格里夫楼 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Cosgriff house——科斯格里夫楼 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
Cosgriff house——科斯格里夫楼 - 午夜天使 - 品茗,Mm设计间的快乐
 
 A substantial lower ground room is inserted under the original fabric, harnessing the fall in the site towards the rear. It extends deeply beneath the existing dwelling and outwards towards the garden to transform the original dwelling in combination with the re-crafted rear of the ground floor above.

Both levels accept a modestly-sized lightweight addition which extrapolates existing wall alignments, gutter levels and enclosing wall heights - that at once, extends and subverts existing geometries to present an interpreted mirrored slice of the extant vernacular tectonic form and palette attached to the retained rear fabric. An eccentric roof form extrapolates the original southern roof plane to mitigate adjacent impacts - lifting to light and tree views to the east, while also folding upwards for access to northern light and sky through a sole fire-rated window along the boundary.

The project retains its original envelope and significant portion of its ground floor fabric as part of its overriding environmental and economic sustainability objectives. New work is substantially embedded within the existing footprint, with only a modestly-sized 20sqm addition to the rear. Vaulted ceilings and skylights carved within the original roof form expand volumes for access to light and sky within the middle of the ground floor - while a stair hall, cantilevered balcony and generous void spatially expands to the lower level below, and upwards to views of the external environment to strengthen connections to its setting. Fenestration placement improves natural light access and promotes passive ventilation, assisted by ceiling fans and a roof venting system to exhaust trapped heat out of the original roof space.
  评论这张
 
相关小组: 建筑设计苑
阅读(487)| 评论(1)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017