注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

品茗,设计的快乐

坚持不仅仅是一种习惯,更是一种人生准则。

 
 
 

日志

 
 
关于我

从事智能建筑系统方案、设计规划(包括方案创意、初步设计、深化施工图设计),已完成设计作品:廊坊(香港)嘉仕丽数码、北京奥体中心、内蒙古体育馆、内蒙古广播电视传媒信息大楼、内蒙古博源大酒店、内蒙古电子信息职业技术学院等. 资料共享:http://yunpan.cn/cfYFAHYabFBQ4 (提取码:41fa) 楼宇自控资料:http://yunpan.cn/cfYFHxd7jcMLR (提取码:dd78)

网易考拉推荐

5:1公寓 ——狭小空间下的住宅  

2015-06-13 21:55:02|  分类: 室内设计 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

 
Five to One Apartment by MKCA - 午夜天使 - 品茗,设计的快乐
 
 
Five to One Apartment by MKCA - 午夜天使 - 品茗,设计的快乐
 
 
Five to One Apartment by MKCA - 午夜天使 - 品茗,设计的快乐
 
 
Five to One Apartment by MKCA - 午夜天使 - 品茗,设计的快乐
 
 
Five to One Apartment by MKCA - 午夜天使 - 品茗,设计的快乐
 Five to One Apartment by MKCA - 午夜天使 - 品茗,设计的快乐
 
Five to One Apartment by MKCA - 午夜天使 - 品茗,设计的快乐
 
Five to One Apartment by MKCA - 午夜天使 - 品茗,设计的快乐
 
Five to One Apartment by MKCA - 午夜天使 - 品茗,设计的快乐
  
Five to One Apartment by MKCA - 午夜天使 - 品茗,设计的快乐
 
Five to One Apartment by MKCA - 午夜天使 - 品茗,设计的快乐
 
Five to One Apartment by MKCA - 午夜天使 - 品茗,设计的快乐
 
Five to One Apartment by MKCA - 午夜天使 - 品茗,设计的快乐
 
Five to One Apartment by MKCA - 午夜天使 - 品茗,设计的快乐
 
Five to One Apartment by MKCA - 午夜天使 - 品茗,设计的快乐
 
Five to One Apartment by MKCA - 午夜天使 - 品茗,设计的快乐
 
Five to One Apartment by MKCA - 午夜天使 - 品茗,设计的快乐
 
Five to One Apartment by MKCA - 午夜天使 - 品茗,设计的快乐
 
Five to One Apartment by MKCA - 午夜天使 - 品茗,设计的快乐
 
Five to One Apartment by MKCA - 午夜天使 - 品茗,设计的快乐
 
Five to One Apartment by MKCA - 午夜天使 - 品茗,设计的快乐
 
Five to One Apartment by MKCA - 午夜天使 - 品茗,设计的快乐
 
Five to One Apartment by MKCA - 午夜天使 - 品茗,设计的快乐
 


5:1公寓 ——狭小空间下的住宅 - 午夜天使 - 品茗,设计的快乐
 
 
 
 

原文:

FIVE TO ONE APARTMENT

NEW YORK, NY

Architect: MKCA

Project Team: Braden Caldwell, Michael Chen

Fabrication and Motorization: Trak-kit

Contractor: Starcities

Photography: Alan Tansey

The 5:1 Apartment is the latest evolution of MKCA’s research on micro housing, containing the functional and spatial elements for living, working, sleeping, dressing, and entertaining, plus kitchen, dining, and bathing space within a compact 390 sf.

A motorized sliding storage element glides from one end of the room to the other, revealing and exchanging spaces between daytime and nighttime zones. As the moving volume pulls away from the wall, it reveals a dressing room zone with built-in dresser drawers and clothing storage. Fully extended, the space for a queen-sized fold-down bed is created. The sliding element is powered and cabled for television and audio, and houses all of the audiovisual and networking components of the apartment along with additional storage and display space. A pivoting enclosure with custom speakers allows the television to rotate 180 degrees for viewing from the seating area, or the bed and dressing rooms. A built-in nightstand with power for a reading light and alarm clock is located adjacent to the headboard.

During the day, or when the bed is closed the bedroom space is returned to the living and working spaces of the apartment. Rows of open library and display shelving in powder-coated steel are cantilevered from a lacquered cabinetry wall. Lower cabinets house a printer and other computer peripherals, while an adjacent cabinet is used as a dry bar. A pair of sliding doors reconfigure the unpacked spaces, revealing zones for dressing and storage while masking work zones or vice versa. Space for a full-sized sofa is preserved opposite the television and sliding wall. A dedicated dining area large enough for four was created adjacent to the living room.

Situated in a 1920’s co-op building in the Gramercy Park neighborhood of Manhattan, the apartment was entirely reimagined by MKCA. The existing kitchen was expanded to create more working space. New minimally detailed solid surface counters with integral sink and white lacquered cabinetry with integral pulls were added, along with generous pantry storage and refrigerator. The existing bath was thoroughly renovated and an additional linen and laundry hamper cabinet was added, along with a new pocket door. New LED lighting was added throughout the apartment, in a lighting cove above the cabinetry, and along millwork lighting baffles added to the underside of the existing beams.

  评论这张
 
相关小组: 创意设计公社
阅读(395)| 评论(1)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017